Μενού
youtube
YouTube | shutterstock
  • Α-
  • Α+

Διφορούμενες απαντήσεις για τις κατηγορίες για κακοποίηση και βασανισμό ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση φέρεται να έδωσε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ο γνωστός youtuber που διώκεται για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, απολογούμενος προφορικά αλλά και μέσω υπομνήματος στις δικαστικές αρχές, οι οποίες τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο, ο youtuber αρνήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε ΑμεΑ, αναφέρθηκε στις «δοκιμασίες» στις οποίες υποβάλλονταν, αλλά και στα βίντεο, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι τους μετέτρεψε σε σύγχρονους σταρ, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη επισημαίνοντας ότι το περασμένο καλοκαίρι έκανε την αυτοκριτική του και γι’ αυτό σταμάτησε τις παραγωγές της ντροπής.

Μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο youtuber ανέφερε, σύμφωνα πάντα με το ereportaz.gr, ότι γνώριζε πως τα πρόσωπα που εμφανίζονταν στα βίντεό του ήταν άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο.

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε: «Δεν μου παρουσιάστηκαν ως άτομα που είχαν κάποιο θέμα. Ήταν άτομα που καταλαβαίνανε και από τις κινήσεις τους και τις συμπεριφορές τους καταλάβαινα και εγώ ότι είναι άτομα φυσιολογικά, όπως και οι υπόλοιποι. Δεν ήταν ιδιαίτερα έξυπνοι, αλλά δεν θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω ότι έχουν νοητική υστέρηση. Έτσι θεωρούσα ο ίδιος από την προσωπική μου κρίση. Δεν είναι ότι τους είχα απέναντι, ήμασταν όλοι μαζί στο ίδιο επίπεδο και για αυτό θέλανε να βρίσκονται εκεί».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με μια δήλωση που είχε ο ίδιος κάνει σε ένα από τα βιντεάκια του, ότι «κανονικά έπρεπε να μου δίνει επιδότηση το κράτος να αντέχω τέτοια άτομα», ο youtuber απάντησε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το ereportaz.gr: «Αυτό που είπα για τα ΑμεΑ δεν το είπα υποτιμητικά, αλλά το είπα με την έννοια ότι ζώντας με αυτά τα πρόσωπα, είναι δύσκολη η συμβίωση και οι συνθήκες για τους ανθρώπους που συμβιούν μαζί τους».

Επίσης, όπως υποστήριξε, τους φρόντιζε και τους παρείχε όσα εκείνοι δεν είχαν. «Φρόντιζα προσωπικά, με δικά μου αποκλειστικά έξοδα, να παρέχω, σε όσα από αυτά τα άτομα δεν είχαν, στέγη, τροφή και ενδύματα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους πλήρωνα και τα έξοδα σε εξόδους από κοινού που κάναμε (κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία κ.λπ.) ή τα βοηθούσα όταν είχαν κάποια έκτακτη οικονομική ανάγκη, χωρίς φυσικά να ζητάω κάποιο αντάλλαγμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA