Μενού
f35.jpg
Αμερικανικό F-35 κατά τη διάρκεια άσκησης. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν», τονίζουν χαρακτηριστικά τουρκικές πηγές ασφαλείας στην εφημερίδα Αksam, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επιβεβαίωσε αμερικανικά δημοσιεύματα για μυστικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο σχετικά με απαγόρευση χρήσης των τουρκικών F-16 κατά της Ελλάδας.

«Είναι παράλογο να έρχεται στην επικαιρότητα κάτι τέτοιο. Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο; Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί», τονίστηκε επίσης στη εφημερίδα Αksam.

Για τους ρωσικούς S-400, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ττουρκικά ΜΜΕ θέτουν το ερώτημα: «Μήπως να τους στείλουμε στη Λιβύη, στο Κατάρ ή στη Σομαλία;».

Τουρκία: Προβληματισμός για τα F-35

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του SOZCU TV «η Ελλάδα δεν παίρνει μόνο F-35, αλλά και τρία επιπλέον πλοία, 4 κορβέτες ενώ δόθηκε και έγκριση για την παραχώρηση δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης».

«Η Ελλάδα όμως θα εντάξει 40 αόρατα F-35, 3 πολεμικά πλοία και δεκάδες τεθωρακισμένα. Η Ελλάδα θα διαθέτει τα F-35 που έχουν εξελιγμένα ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα. Τα δικά μας F-16 δεν θα μπορούν να τα εντοπίζουν», τονίζεται επίσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA