Μενού
limeniko-skafos
Σκάφος του Λιμενικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία προέβη πρόσφατα σε μία νέα πρόκληση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, αφού μία ακταιωρός της παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων. Για το περιστατικό ευθύνεται σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Όπως αναφέρει το δελτίο του Action 24, το τουρκικό πλεούμενο παραβίασε την οριογραμμή ανάμεσα στη μικρή και τη μεγάλη Ίμια. Επιχείρησε δε να αντιστρέψει την κατάσταση, όταν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού τους ζήτησε να υποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στα πλάνα φαίνεται να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς πολύ κοντά στην ακτογραμμή της μικρής Ίμιας, και περνώντας ξυστά δίπλα από το ελληνικό σκάφος. Ακολούθησε ένα θαλάσσιο «κυνηγητό» με περαιτέρω ελιγμούς, όπου το τουρκικό σκάφος προσπαθούσε να συνεχίζει την πρόκλησή του.

Έξαρση προκλητικότητας - Παρενέβη ο υπουργός Ναυτιλίας

Το τελευταίο περιστατικό δεν ήταν το μόνο, όπως ενημερώνει το κανάλι. Ένα παρόμοιο τις προηγούμενες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο, ώστε χρειάστηκε να αναλάβει δράση ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και να επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, ζητώντας του αποκλιμάκωση της έντασης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν μπήκε τελεία στην τουρκική προκλητικότητα, με αυτό το τελευταίο γεγονός ως τρανταχτό παράδειγμα. Φυσικά η γείτονα χώρα προσπαθεί να φέρει «τούμπα» το αφήγημα, όπως αναφέρει ανταποκριτής του καναλιού, με τοπική εφημερίδα να κάνει λόγο για προκλητικότητα του ελληνικού λιμενικού, που χρειάστηκε να «κατευνάσει» η τουρκική ακταιωρός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, όπως αναφέρεται, πως στην Άγκυρα κρατούν χαμηλούς τόνους σχετικά με το περιστατικό, με τον ρεπόρτερ να εκτιμά ότι το θέμα δεν πήρε διαστάσεις λόγω του γενικότερου ευνοϊκού κλίματος που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο κρατών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA