Μενού
Ελληνικό νησί
Ελληνικό νησί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας έχουν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, μέσα στο ξεχωριστό τους «ψηφιδωτό» από αρχιτεκτονική, κουζίνα, πολιτισμό και φυσικό περιβάλλον.

Αλλά με τόσες δεκάδες επιλογές, είναι επόμενο κανείς να έχει τις προτιμήσεις του. Για το ιταλικό μέσο My Greek Salad ας πούμε, η Αστυπάλαια, η Νάξος και η Σκόπελος έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Τα τρία αυτά νησιά προτιμήθηκαν τόσο για τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις διαφορές τους. Η καταπράσινη Σκόπελος, η παραμυθένια Νάξος και ο «ζωντανός πίνακας» της Αστυπάλαιας είναι αρχέτυπα της γοητείας του Αιγαίου.

Αστυπάλαια

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στην Αστυπάλαια είναι το τοπίο, που αν και βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, είναι περισσότερο χαρακτηριστικό των Κυκλάδων. Αμφιθεατρικά χτισμένα, κάτασπρα σπίτια, απλώνονται κάτω από την ακρόπολη της χώρας και το εξαιρετικά διατηρημένο Ενετικό κάστρο της.

«Ιδανικό για όσους αγαπούν την ευχαρίστηση της ανακάλυψης, αναζητώντας ένα όμορφο, εκλεπτυσμένο, κάποτε άγριο, μα ποτέ κοινότοπο νησί», αναφέρει το μέσο.

Αστυπάλαια
Αστυπάλαια | Shutterstock

Νάξος

Η απέραντη Νάξος με το ατού της ποικιλίας. Αρχαία μνημεία, απομονωμένες παραλίες για ελεύθερο, οργανωμένες για ξεκούραστη ηλιοθεραπεία, και μία κοσμοπολίτικη χώρα, για να χαθείς μέσα στο «βουητό» της καλοκαιρινής κίνησης.

Αν έχεις την υπομονή να γυρίσεις τη μεγάλη της έκταση, και δεν σε «σκιάζει» ο ασταμάτητος άνεμος, η Νάξος είναι ένας προορισμός γεμάτος μέρη και συναισθήματα.

Νάξος
Νάξος | Shutterstock

Σκόπελος

Το διαμάντι των Σποράδων, η κατάφυτη Σκόπελος ξεκουράζει το μάτι όσων πλήττουν από τη «μαύρη πέτρα και το ξερό χορτάρι» των περισσότερων νησιών μας. Σε σχέση με την άκρως εμπορευματοποιημένη Σκιάθο, διατηρεί ακόμα απόμερα σημεία, βρίθει σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και προστατεύει το αυθεντικό της χαρακτήρα.

«Για αυτούς που αναζητούν ένα νησί με λίγο αέρα, καταπράσινη θάλασσα, με μια επιβλητική Χώρα και υπέροχα εστιατόρια. Το πράσινο, για να συνοψίσουμε, ορίζει αυτό το νησί που, όπως όλες οι Σποράδες, εκπλήσσει με την ποσότητα της βλάστησης», είχε να πει το μέσο.

Σκόπελος
Σκόπελος | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA