Μενού
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας
Ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας | Πολεμική Αεροπορία
  • Α-
  • Α+

Τριήμερο πένθος κηρύσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα στο δυστύχημα με το Τ-2 Buckeye κοντά στην Καλαμάτα.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος από σήμερα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

«Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα» αναφέρεται στην ανακοίνωση ειδικότερα.

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. (...) Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter/X.

Ο επισμηναγός άφησε την τελευταία του πνοή όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο σημείο όπου θα προσγειωνόταν. Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, βρίσκονταν σε κοντινό σημείο και παρακολουθούν την πτήση και τον περίμεναν για μία άτυπη γιορτή καθώς αυτή θα ήταν η τελευταία του πτήση με T-22 καθώς είχε πάρει μετάθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA