Μενού
EKAB - Brady
ΕΚΑΒ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα κορίτσι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος το βράδυ της Τετάρτης στην Ξάνθη, ενώ ο οδηγός που τη χτύπησε εγκατέλειψε το σημείο. Το κορίτσι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη και κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ξανθης Χρειάστηκε να διαθέσει όλα τα αποθέματα αίματος 0 Rh, και γι’ αυτόν τον λόγο υπενθυμίζει στους κατοίκους την ανάγκη να προσέλθουν και να δώσουν αίμα όσοι έχουν την ίδια -σπάνια- ομάδα.

Ανάγκη για αίμα

Το τμήμα του νοσοκομείου αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Το βράδυ της Τετάρτης η Ξάνθη έζησε ένα δυσάρεστο γεγονός λόγω τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη ενός μικρού κοριτσιού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας βαριά τραυματισμένο όπου οι γιατροί μας έδωσαν μια πολύωρη μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Η αιμοδοσία από τη μεριά της διέθεσε, ως όφειλε, όλα τα αποθέματα αίματος ομάδος 0 Rh αρνητικό προκειμένου να βοηθήσει το έργο των χειρουργών μας. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συμπολίτες μας παρακαλούμε τους εθελοντές αιμοδότες ομάδος 0 Rh αρνητικό να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας προκειμένου να αιμοδοτήσουν».

Υπενθυμίζεται πως το αίμα ομάδας 0 Rh negative, είναι εξαιρετικά πολύτιμο, καθώς συνιστά παγκόσμιο δότη, μπορεί να χορηγηθεί δηλαδή σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη δική του ομάδα αίματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA