Απαγωγή, κλοπή κινητού και εξευτελισμό από άνδρες της κρατικής ασφαλείας σε βάρος της φωτορεπόρτερ, Μαρίας Γαλάτη, καταγγέλλει το ΜέΡΑ25.
Η σχετική ανακοίνωση μάλιστα έχει τίτλο «Τρομοκρατία φωτορεπόρτερ από την Κρατική Ασφάλεια».
Η φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτιδα, μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας TheUntold, καταγγέλλει πως την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα δύο άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, προσαγάγοντάς την στη ΓΑΔΑ, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Η καταγγελία από την φωτορεπόρτερ
Συμφωνα με την καταγγελία:
- «Δεν απάντησαν ποτέ για τον λόγο της προσαγωγής της.
- Δεν την άφησαν να ενημερώσει κανέναν.
- Δεν της απήγγειλαν κατηγορία.
- Δεν της έγινε σύλληψη.
- Στη συνέχεια της πήραν το κινητό, παρόλο που δήλωσε κατηγορηματικά ότι περιέχει ευαίσθητο δημοσιογραφικό περιεχόμενο, και της έκαναν σωματικό έλεγχο.
- Δηλαδή της έκλεψαν το κινητό, δεν επεστράφη ποτέ.
- Την έγδυσαν και την έψαξαν, χωρίς κατηγορία και σύλληψη.
- Την απήγαγαν έξω από το σπίτι της ένα απόγευμα Τέταρτης.
- Μετά από τρεις ώρες, σωρεία παράνομων πράξεων και τον εξευτελισμό της, την άφησαν να φύγει».
Το ΜέΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «να δώσει άμεσα εξηγήσεις καθώς και τη δικαιοσύνη να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες».
«Τέτοιου είδους ενέργειες θυμίζουν εποχές παρακράτους, όπου η μόνη δημοσιογραφία ήταν αυτή που επέτρεπαν οι αρχές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή τη δυστοπία ξανά», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.