Μενού
Το Τζάνειο
Το Τζάνειο Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη ΜΕΘ για 20η συνεχή ημέρα συνεχίζει να νοσηλεύεται η 62χρονη στο Τζάνειο Νοσοκομείο μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια νοσηλείας της στη Νευρολογική Κλινική με αποτέλεσμα να υποστεί αιμόλυση και να δίνει «μάχη» για τη ζωή της.

Όπως αποκάλυψε σχετικά ο ΑΝΤ1, ήρθε στη δημοσιότητα το πόρισμα του Οργανισμού Διαχείρισης της Ποιότητας στην Υγεία για τα όσα έγιναν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, «δείχνοντας» μεταξύ άλλων τραγικά λάθη των νοσηλευτών και τεχνικά ζητήματα με τους εκτυπωτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, την ημέρα νοσηλείας της 62χρονης στο Τζάνειο δεν λειτουργούσε ο εκτυπωτής της Νευρολογικής Κλινικής, με συνέπεια να μην μπορούν να εκτυπώσουν βραχιολάκια.

Τζάνειο: Τα λάθη που έγιναν στη μετάγγιση αίματος

Ειδικότερα, οι νοσηλευτές, την ίδια ημέρα, δεν φόρεσαν σε κανέναν από τους ασθενείς του θαλάμου βραχιολάκια, καθώς ο εκτυπωτής είχε χαλάσει και έτσι δεν μπόρεσαν να τα τυπώσουν.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι βοηθοί νοσηλευτές, χωρίς να έχουν την απαραίτητη επίβλεψη από γιατρό ή νοσηλευτή κατά τη διάρκεια της μετάγγισης αίματος, «ακολούθησαν» την παραδοσιακή μέθοδο αρίθμησης των κλινών από τα αριστερά στα δεξιά.

Ωστόσο, όταν ανέλαβε η βραδινή βάρδια, αρίθμησαν τα κρεβάτια από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεννόηση ως προς το ποιος ασθενής πάσχει από τι. Έτσι, ο βοηθός νοσηλευτή προχώρησε στη διαδικασία χωρίς να βρίσκεται υπό επίβλεψη από γιατρό ή νοσηλευτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προβλέπει σχετικά το πρωτόκολλο.

Μάλιστα, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η 62χρονη, μετά τη λάθος μετάγγιση, παρέμεινε αβοήθητη επί 45 λεπτά εμφανίζοντας τα πρώτα συμπτώματα, με έναν άλλον συνοδό ασθενή να το παρατηρεί και να ειδοποιεί τους γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...