Μενού
libyi-anthropistiki apostoli
Ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη | Twitter / @Libya_Update
  • Α-
  • Α+

Στα «χέρια» των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται η παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το τροχαίο στη Λιβύη.

Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα, προκειμένου να διευκρινιστεί τι οδήγησε στο δυστύχημα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες, μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι τα έγγραφα, τα οποία τούς συνόδευαν.

Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για τις διαταγές και τις αποφάσεις για τη συγκεκριμένη αποστολή της Ελλάδας στη Λιβύη. Παράλληλα, μέσα στα έγγραφα βρίσκονται και τα πορίσματα των ιατροδικαστών.

Ποιοι θα καταθέσουν πρώτοι

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Open, είναι πολύ πιθανό από σήμερα το βράδυ, το αργότερο το πρωί της Παρασκευής (22/09), αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία των καταθέσεων.

Πρώτοι θα καταθέσουν οι συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, ενώ στη συνέχεια σειρά θα πάρουν οι τραυματίες οι οποίοι βίωσαν από πρώτο χέρι την τραγωδία.

Με τη λήξη της διαδικασίας, τα παραπάνω έγγραφα θα παραδοθούν στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως για το τροχαίο στη Λιβύη, βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), το οποίο εξετάζει κάτω από ποιες συνθήκες έλαβε χώρα η τραγωδία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA