Μενού
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι
Συγγενείς θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι | Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
  • Α-
  • Α+

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας έκρινε ως «σχεδόν βέβαιο» πως θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης για το Μάτι, από τον εισαγγελέα Εφετών. 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός έκανε λόγο για απόφαση που είναι «αναντίστοιχη ως προς το μέγεθος της απώλειας και της τραγωδίας». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγγενείς των θυμάτων του Ματιού ένιωσαν «απογοήτευση» σε τρία σημεία της ποινικής διαδικασίας. 

«Το πρώτο ήταν όταν η κατηγορία που αποδόθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Το δεύτερο χρονικό σημείο ήταν η μακρά διάρκεια της δίκης. Φτάσαμε ήδη στα έξι χρόνια, για να έχουμε απόφαση σε πρώτο βαθμό… Και το τρίτο είναι αυτή καθαυτή η απόφαση, όχι μόνο ως προς το ύψος των ποινών, αλλά και ως προς το εύρος των κατηγορουμένων που θεωρούνται πως ευθύνονται ποινικά για την τραγωδία στο Μάτι» σημείωσε ο υφυπουργός. 

Ανέφερε πως μετά την ανάγνωση της αιτιολογίας της απόφασης θα μπορέσει να πει περισσότερα, αλλά σχολίασε πως για τους 15 που απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες φαίνεται - σύμφωνα με την απόφαση - ότι «έπραξαν ό,τι όφειλαν να πράξουν ή δεν υπήρχαν κάποια διατυπωμένα, σε σαφήνεια, καθήκοντα που έπρεπε να πράξουν κατά τη διάρκεια της φωτιάς».

«Και τα δύο είναι προβληματικά» επεσήμανε. 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ενημέρωσε πως ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν τη δυνατότητα έφεσης από τον εισαγγελέα Εφετών, και εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει. 

«Είναι σχεδόν βέβαιο (...) πιθανολογώ ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει έφεση» είπε, ειδικότερα. 

Ερωτώμενος για την περίπτωση παραγραφής, δεσμεύτηκε πως «κανείς δεν θα επιτρέψει, από τη φυσική ηγεσία της δικαιοσύνης, να παραγραφεί η υπόθεση». 

Καταλήγοντας σημείωσε πως όσοι κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίστηκαν με βάση τη νομοθεσία του 2019 και όχι τη νεότερη και πιο αυστηρή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA