Μενού
sxoleio-porta.
Προαύλιο σχολείου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εγκύκλιο για τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων καθώς και οδηγίες και την ασφαλή έναρξη λειτουργίας όλων των σχολείων στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή της Θεσσαλίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα, αφορά στην έναρξη λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όπως προαύλιοι, τυχόν παιδικές χαρές-παιχνίδια, αίθουσες διδασκαλίας, αποχωρητήρια, αίθουσες διδασκόντων, γυμναστήρια, κυλικεία, τραπεζαρίες, εστιατόρια, κ.λ.π.

Οι διευθύνσεις των εκπαιδευτηρίων πρέπει να μεριμνούν για τη γενικότερη τήρηση της καθαριότητας όλων των χώρων, τον ανεφοδιασμό των αποχωρητηρίων με χαρτί, σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, τον τακτικό και επαρκή αερισμό όλων των χώρων, ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Ιδιαίτερη προσοχή στη σίτιση των μαθητών

Την προσοχή εφιστά, επίσης, στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές), στους αυτόματους πωλητές τροφίμων και ποτών και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και εγκυκλίων.

Κρίνεται σκόπιμο να διεξάγονται Υγειονομικοί έλεγχοι και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα.

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, η Περιφέρεια μεριμνά στις περιπτώσεις όπου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, τα σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα να έχουν κλειστές τις βρύσες και να γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των παιδιών/μαθητών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.