Μενού
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Επίσκεψη Νίκου Ταχιάου στα σιδηροδρομικά έργα στα Σεπόλια | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Το έργο «Κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α) – Τρεις Γέφυρες με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων» επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Παληό, πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους των εργοταξίων και σε επιμέρους τμήματα του έργου. Ενημερώθηκε από αρμόδια στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της κατασκευάστριας εταιρείας για την πρόοδό του και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν για την ολοκλήρωσή του.

Αυτή τη στιγμή, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μια συνολική πρόοδο της τάξεως του 40%, ενώ πραγματοποιούνται και παράλληλες ανασκαφικές εργασίες, λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς και άλλες τεχνικές ενέργειες  για την μετατόπιση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για την Αθήνα, το οποίο θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα στο κέντρο της, αλλά και στα προάστια. Θα προσθέσει επιπλέον γραμμές στο υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών του, και την ίδια στιγμή, θα αποσυμφορήσει το οδικό δίκτυο. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι ανάπλασης και πρασίνου, που η πρωτεύουσα έχει τόση ανάγκη. Στις προσεχείς εβδομάδες, σε συνεννόηση με την ΕΡΓΟΣΕ, θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να επισπευσθούν όλες οι ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην παράδοση του έργου το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο κ. Ταχιάος.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υποδομών επισκέφθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών το εργοτάξιο της β’ Φάσης εργασιών επιδομής, υποδομής και ηλεκτροκίνησης, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο της ανάπτυξης και βελτίωσης του δικτύου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Μεταξύ των εργασιών του έργου προβλέπονται η αναπροσαρμογή της γραμμολογίας, καθώς και η ανακατασκευή αποβαθρών και πεζοδιαβάσεων, ενώ μετά την παράδοσή του, θα προχωρήσει και η ολοκλήρωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή του Σ. Σ. Αθηνών, με την κατασκευή επιπλέον τεχνικών έργων που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την κίνηση των οχημάτων στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA