Μενού
katalipsi panepistimio
Κατάληψη στην Πάντειο | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Εγκύκλιο στα ΑΕΙ για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, απέστειλε ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οδυσσέας Ζώρας. 

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη σε όλα τα ΑΕΙ σημειώνεται ότι «η δεσμία αρμοδιότητα της Συγκλήτου των Α.Ε.Ι. ανάγεται αφενός στην υποχρέωσή της να συμμορφώνεται προς τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες που δίνονται από την εποπτεύουσα αρχή της, αφετέρου στην υποχρέωσή της να προβεί σε όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέσα, προκειμένου να διενεργηθεί απρόσκοπτα η εξεταστική περίοδος των φοιτητών».

Η εγκύκλιος υπογραμμίζει ότι «η έκδοση εγκυκλίων, κατευθυντήριων γραμμών και οδηγιών από διοικητικές αρχές στο πλαίσιο άσκησης διοικητικής εποπτείας, προς τα εποπτευόμενα νομικά τους πρόσωπα, έχει ως συνέπεια τα τελευταία να οφείλουν να προβούν στην εκπλήρωση της απαιτούμενης ενέργειας ή στην έκδοση της εκτελεστής πράξης σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτών». 

Υπενθυμίζεται πως περίπου 150 σχολές τελούν υπό κατάληψη από φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA