Μενού
hackers-2
Pexels
  • Α-
  • Α+

Κοινοί στόχοι φέρεται να παρακολουθούσαν ταυτόχρονα ΕΥΠ και Predator, γεγονός που δίνει νέα διάσταση στις υποκλοπές, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως πρόκειται για περισσότερα από 40 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, φαίνεται πως υπήρχε κέντρο συντονισμού μεταξύ των αποστολέων των χειριστών του παράνομου λογισμικού «Predator» και ΕΥΠ σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές, για τις οποίες ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε σήμερα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρεται, αυτό που αποκαλύπτει τον κοινό συντονισμό Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων και λογισμικού, είναι πως σε ορισμένους από αυτούς τους κατόχους των κινητών είχαν σταλεί SMS εμβολιασμού, για να επικυρώσουν κοινώς το ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Κοίταξαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Mega, μήπως αυτή η διαρροή των SMS είχε γίνει από τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει, και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα τηλέφωνα είχαν «παγιδευτεί» ταυτόχρονα από την ΕΥΠ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενημέρωνε τους χειριστές του Predator ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε κλείσει ραντεβού, για να εμβολιαστεί, και προχωρούσε αργότερα στην παρακολούθησή του.

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις υποκλοπές

Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης. Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών της ΕΥΠ, και εξέφρασε την υποστήριξή του για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π-Σ κ. Κασελλάκης ήταν μαζί με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη και τον επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο.

Μετά την έξοδό του από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και την ευχαριστούμε για το χρόνο της. Συζητήσαμε με κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA