Μενού
Διαμαρτυρία για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Μάνος Λογοθέτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στον Alpha για τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, και στάθηκε στις ολιγωρίες της ΕΛΑΣ.

«Σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά και αυτό ερευνάται. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί, σ' ένα μεγάλο κομμάτι αυτών και έχουν ληφθεί από την πλευρά του υπουργείου και του αρχηγείου όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν, προκειμένου να έχουμε μία καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας» ανέφερε ο κ. Λογοθέτης.

«Panic button, εκπαιδεύσεις και πρωτόκολλα, αλλά σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά. Πρέπει να το διερευνήσουμε» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου για τη νέα γυναικοκτονία.

ΠΡΟΠΟ για γυναικοκτονία: Τι έκανε γνωστό για το πρωτόκολλο

Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο παρέμβασης της ΕΛΑΣ για περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, ο Μάνος Λογοθέτης συμπλήρωσε πως «το πρωτόκολλο, εμπεριέχει μέσα και τη διαδικασία της αξιολόγησης κάθε περιστατικού».  

«Πρόκειται όμως για ένα σύγχρονο πρωτόκολλο το οποίο πρόσφατα είχε κοινοποιηθεί στους αστυνομικούς. Καταλαβαίνετε πως είμαστε σε μία πολύ δυσάρεστη περίοδο από ένα περιστατικό, που μας έχει συγκλονίσει» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως η νέα γυναικοκτονία με θύμα μία 28χρονη και θύτη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις, την ώρα που έγινε γνωστό πως υπήρχε περιπολικό για να συνοδεύσει τη νεαρή.

ΠΡΟΠΟ για γυναικοκτονία: Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα

«Είναι πολύ δύσκολο σ' αυτόν τον σύντομο χρόνο να έχει κανείς όλες τις ακριβείς πληροφορίες. Αντιλαμβανόμαστε το συναίσθημα ότι πρέπει να έρθουν όλα στο φως και θα έρθουν όλα στο φως» διευκρίνισε ο κ. Λογοθέτης.

«Η αλήθεια είναι όμως ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ακριβής σ' αυτά που θα καταγράψουμε και θα δηλώσουμε και γι' αυτόν τον λόγο η ΕΛΑΣ που διερευνά το περιστατικό, χρειάζεται όλο τον χρόνο που θα της επιτρέψει, και τις καταθέσεις» πρόσθεσε για τη νέα γυναικοκτονία

«Όπως είπε ο υπουργός, θα  κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να καταλήξουμε στο τι ακριβώς συνέβη» κατέληξε.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA