ΕΠΙΣΤΗΜΗ
12/07/2022 16:48

NASA: Παγκόσμιο δέος για τις φωτογραφίες από το James Webb - X-files συνωμοσία «βλέπει» το Twitter

Kοσμολόγοι και αστρονόμοι αντιμετώπισαν με δέος τις φωτογραφίες της NASA και θεωρούν ότι με τη χρήση του τηλεσκοπίου James Webb, αφού έρχονται ακόμη καλύτερες - Εκπληξη μέχρι και... θεωρίες συνωμοσίας «βλέπουν» στο Twitter

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
NASA: Παγκόσμιο δέος για τις φωτογραφίες από το James Webb - X-files συνωμοσία «βλέπει» το Twitter
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο James Webb που «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του σύμπαντος δείχνοντας για πρώτη φορά στους ανθρώπους πως ήταν πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Η εικόνα λέγεται ότι είναι η βαθύτερη, πιο λεπτομερής υπέρυθρη άποψη του Σύμπαντος μέχρι σήμερα και περιέχει το φως των γαλαξιών που χρειάστηκαν πολλά δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει σε εμάς.

Διαβάστε ακόμη: James Webb: Φωτογραφίες από το Ητα Καρίνας και το Κουιντέντο του Στεφάν δίνει η NASA

Video Loading...

Το πανίσχυρο τηλεσκόπιο εστίασε σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του ουρανού όπου βρίσκεται το σμήνος γαλαξιών SMACS 0723. Πρόκειται για το υπερσμήνος γαλαξιών που λειτουργεί ως βαρυτικός φακός, ώστε να μεγεθυνθούν ουράνια αντικείμενα που μετρούν 13 δισεκατομμύρια ζωής, δημιουργήθηκαν δηλαδή περίπου 800 εκατομμύρια χρόνια μετά την αρχή του Σύμπαντος. Οπως εξήγησε ο διευθυντής της NASA, Μπιλ Νέλσον, η συγκεκριμένη φωτογραφία καλύπτει ένα μέρος του Σύμπαντος, η αναλογία του οποίου ομοιάζει σε έναν κόκκο άμμου σε απόσταση όση το μήκος ενός χεριού. «Είναι η βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ», εξήγησε.

Πηγή: Shutterstock

Πρώτη αντίδραση από επιστήμονες και... Twitter

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση κοσμολόγων και αστρονόμων που αντιμετώπισαν με δέος τη δημοσίευση της NASA, την πρώτη έγχρωμη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, χαρακτηρίζοντας το έργο ως έ«να νέο σύνορο στην εξερεύνηση του διαστήματος» που θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να δει τις πρώτες μέρες του σύμπαντος. Οι επιστήμονες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ο τίτλος της «βαθύτερης όψης» δεν θα διαρκέσει πολύ όσο θέτουν σε λειτουργία το τηλεσκόπιο Webb. Παράλληλα, πολλοί αστρονόμοι εξέφρασαν μέσω την απόλυτη ικανοποίηση για τη χρήση και λειτουργία του διαστημικού τηλεσκοπίου Webb σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Hubble.

Πηγή: Associated Press

Ωστόσο, πέρα από τους επιστήμονες, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εικόνας, ο απλός κόσμος παρουσίασε κάθε είδους αντιδράσεις, από έκπληξη, δυσπιστία, περιέργεια μέχρι και φόβο για το αποτέλεσμα που παρουσίασε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Κάποια σχόλια είναι πραγματικά αστεία, κάνοντας λόγο ακόμα και για... θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το διάστημα, θέμα που πάντα ενθουσίαζε τους λάτρεις των UFO και των X-Files... η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
TWITTER NASA JAMES WEBB ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ