Το 2025 η ΝΑSΑ έχει προγραμματίσει να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια. Γύρω στο 2030 με το ίδιο διαστημικό σκάφος θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη πτήση στον Άρη με ανθρώπους.
Το πρόγραμμα αποστολής και το διαστημόπλοιο έχουν πάρει τα ονόματά τους από την ελληνική μυθολογία. Μάλιστα, το τμήμα που διαχειρίζεται το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας των αστροναυτών με τη Γη, βασισμένο σε λέιζερ, λέγεται LEMNOS (ΛΗΜΝΟΣ), όνομα που πήρε προς τιμή του ελληνικού νησιού!
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Χρυσές ξανά οι αδερφές Αλεξανδρή: Απόλυτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό του Παρισιού
- «Κάηκε η παιδική μας ηλικία»: Η ιστορία του Δημήτρη από το Πόρτο Γερμενό που «πόνεσε» όλη την Ελλάδα
- Στάχτη οι κόποι μιας ζωής: Κρανίου τόπος το Πόρτο Γερμενό, σε κλοιό η Ψάθα – Ολονύχτια μάχη στα μέτωπα
- Σαν βγαλμένη από ταινία: Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες της Τζένης Καζάκου που «έριξαν» το Instagram
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.