Μενού
selini-gi
Σελήνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Παρόλο που η σελήνη είναι κάθε βράδυ στον ουρανό, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα στην ίδια απόσταση που νομίζουμε. Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημών το φεγγάρι έχει ξεκινήσει να απομακρύνεται από τον πλανήτη μας. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να μας επηρεάζει με την διάρκεια των ημερών να αλλάζει με πολύ αργό ρυθμό. 

Σύμφωνα με το Indy100, το Πανεπιστήμιο του Wisconsin- Madison έκανε μια μελέτη σε έναν βράχο 90 εκατομμυρίων ετών, ώστε να αναλύσουν τις αλληλεπιδράσεις της Γης με τη Σελήνη πριν από 1.4 δισεκατομμύρια χρόνια. 

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σελήνη απομακρύνεται από τη Γη κατά 3,82 εκατοστά κάθε χρόνο. Έτσι σε 200 εκατομμύρια χρόνια από τώρα οι γήινες ημέρες θα διαρκούν 25 ώρες και όχι 24. 

«Καθώς το φεγγάρι απομακρύνεται, η Γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο καλλιτεχνικό πατινάζ που επιβραδύνει καθώς απλώνει τα χέρια του. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να μελετήσουμε πετρώματα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών με τρόπο που να είναι συγκρίσιμος με τον τρόπο που μελετάμε τις σύγχρονες γεωλογικές διεργασίες».

Είπε ο καθηγητής γεωεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, Stephen Meyers

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA