Μενού
Η Μαρί Κιουρί
Η Μαρί Κιουρί | mixanitouxronou.gr
  • Α-
  • Α+

Mία υπεύθυνη δήλωση και προστατευτικό εξοπλισμό, χρειάζεται όποιος επιθυμεί να διαβάσει τις σημειώσεις της Μαρί Κιουρί και του άντρα της από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Παρότι έχουν περάσει πάνω από 80 χρόνια από τον θάνατο της πρωτοπόρου επιστήμονα, τα οστά και τα προσωπικά της αντικείμενα εκπέμπουν ακόμη ραδιενέργεια.

Η βραβευμένη με Νόμπελ επιστήμονας πέθανε το 1934 από απλαστική αναιμία. Η μακρόχρονη έκθεση της στη ραδιενέργεια ήταν και αυτή που της κόστισε την ζωή. Ακόμη και η κόρη της, Ιρέν Ζολιότ Κιουρί, που επίσης έλαβε βραβείο Νόμπελ στη Χημεία, πέθανε από λευχαιμία, κάτι που πιθανώς οφείλεται στη συνεχή έκθεση της μητέρας της σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας

Το 1995, η σορός της Μαρί Κιουρί μεταφέρθηκε μαζί με εκείνη του άντρα της στο «Πάνθεον» στο Παρίσι. Το μαυσωλείο «Πάνθεον» αποτελεί την τελευταία κατοικία όλων των εξαίρετων προσωπικοτήτων της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA