Μενού
Το μπλε φως από τον πύραυλο του Έλον Μασκ
Το μπλε φως από τον πύραυλο του Έλον Μασκ | Twitter
  • Α-
  • Α+

Ένας απόκοσμος κύκλος από αχνό μπλε φως εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες, τις πρωινές ώρες της 5ης Μαρτίου, στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, και απαθανατίστηκε από μία Νορβηγή φωτογράφο. Γρήγορα ακολούθησαν και οι καθιερωμένες θεωρίες συνωμοσίας και ύπαρξης UFO, αλλά όπως αποδείχθηκε, υπεύθυνος για το ασυνήθιστο φαινόμενο ήταν ο Έλον Μασκ.

Όπως γράφει η Daily Mail, το φαινόμενο, που εμφανίστηκε ως ένα μπλε σπιράλ στον βόρειο ουρανό, προέρχεται λόγω της διάθλασης του φωτός του ήλιου από τους ρύπους που απελευθέρωσε πύραυλος διαστημικής αποστολής της εταιρείας Space X του Έλον Μασκ. 

Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου, η Space X εκτόξευσε έναν πύραυλο Falcon 9 από τη διαστημική βάση Vandenberg της Καλιφόρνια. Αποστολή του, με το κωδικό όνομα  Transporter-10, ήταν η μεταφορά 53 μικρών δορυφόρων που θα έμπαιναν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Πώς δημιουργήθηκε ο κύκλος από φως

Όταν στέλεχος του πυραύλου αποκολλήθηκε για να εισέλθει στην ανώτερη ατμόσφαιρα, πέρασε πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, όπου ενεργοποίησε τους κινητήρες του για την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Οι προωθητήρες του λοιπόν απελευθέρωσαν μεγάλες ποσότητες καυσίμου, ενώ καθώς το κομμάτι του πυραύλου περιστρεφόταν, τα αέρια άφησαν πίσω τους ένα σπειροειδές «μονοπάτι» που διαθλούσε το φως του ήλιου, και από το έδαφος έγινε αντιληπτό ως μία μπλε «δίνη».

Όσοι ήταν ακόμη ξύπνιοι τα ξημερώματα της 5ης Μαρτίου στη βόρεια Ευρώπη έγιναν μάρτυρες στο περίεργο θέαμα, που κατέγραψε η επαγγελματίας φωτογράφος Μπετίνα Μπέγκτοφτ. 

«Με γυμνό μάτι φαινόταν λευκό, αλλά η φωτογραφική μηχανή μου, Nikon D750, αποκάλυψε το όμορφο μπλε χρώμα», δήλωσε στο site spaceweather.com η φωτογράφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX έχει δημιουργήσει «ντόρο» σχετικά με την ύπαρξη AΤΙΑ. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, μια παρόμοια μπλε σπείρα εντοπίστηκε πάνω από το ηφαίστειο Maunakea στη Χαβάη μετά την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA