Μενού
Κομήτης
Κομήτης περνάει από τη γη | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Ο κομήτης 12P/Pons-Brooks, ένα από τα πιο «φωτεινά αστρολογικά φαινόμενα», ίσως κάνει για πρώτη φορά –μετά από 71 χρόνια– την εμφάνισή του στη Γη όπως μεταδίδει σχετικά το Euronews.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, που επικαλείται το διεθνές μέσο ενημέρωσης, ο κομήτης 12P/Pons-Brooks πλησιάζει αυτή τη στιγμή τη Γη και, ίσως, είναι η μοναδική ευκαιρία στη ζωή σας να τον δείτε από μακριά.

Ειδικότερα, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό από αστροφυσικούς, ο κομήτης αναμένεται να φτάσει στο κοντινότερο σημείο του στον Ήλιο στις 21 Απριλίου και θα είναι σε σημείο κοντά στη Γη γύρω στις 2 Ιουνίου.

Κομήτης 12P/Pons-Brooks: Πώς μπορείτε να τον δείτε

Ενώ ο κομήτης 12P/Pons-Brooks δεν θα είναι, δυστυχώς, ορατός με γυμνό μάτι, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι με καθαρό, σκοτεινό ουρανό και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα μπορέσετε να τον δείτε με κιάλια ή τηλεσκόπιο το οποίο μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να είναι στραμμένο στο βόρειο ημισφαίριο.

Καθώς πλησιάζει στο περιήλιό του, δηλαδή το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του στον Ήλιο, θα αρχίσει να χάνεται από το οπτικό πεδίο, ενώ μέχρι τον Ιούνιο, θα μπορέσουν να τον δουν μόνο όλοι όσοι κατοικούν στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη.

Μάλιστα, η επόμενη φορά που θα περάσει ο κομήτης 12P/Pons-Brooks από τη Γη, θα είναι γύρω στο καλοκαίρι του 2095.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA