Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν βρισκόμαστε σε ένα μπαρ και θέλουμε να προσεγγίσουμε ένα άτομο συνήθως το κάνουμε με ματιές και κρατώντας στο χέρι ένα ποτό. Μας κάνει αυτό όμως πιο ελκυστικούς; Η αλήθεια είναι πως «όχι», σύμφωνα τουλάχιστον με μία νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως σημειώνεται, το ποτό δεν κάνει ένα άτομο πιο ελκυστικό αλλά συνήθως του δίνει αυτή την αίσθηση και έτσι συνήθως ένα άτομο είναι πιο πιθανό να πλησιάσει κάποιο άλλο μετά από ένα ποτό, παρά όταν δεν έχει πιεί τίποτα. Βέβαια, υπάρχουν και μερικά άτομα που υποστηρίζουν ότι η μέθη κάνει ένα άτομο πιο ελκυστικό αλλά αυτό δεν έχει μελετηθεί ακόμα. 

Τι υποστηρίζει η έρευνα

Σύμφωνα με την Ιndependent, η νέα μελέτη με επικεφαλής τη Molly Bowdring του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Στάνφορντ, βασίστηκε σε δεδομένα ανδρών που τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα ανθρώπων από φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα τους είπαν ότι ίσως έχουν και την ευκαιρία να γνωριστούν με κάποιο από αυτά στο μέλλον.

Αφού οι άνδρες βαθμολόγησαν τα άτομα τους ζητήθηκε να επιλέξουν και ένα άτομο που θα ήθελαν να γνωρίσουν. Έπειτα χωρίστηκαν σε δύο περιπτώσεις. 

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε την συνάντηση των ανδρών και του ατόμου που ήθελαν με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα τους κατά 0.08%, ενώ στην άλλη περίπτωση τα δύο άτομα συναντήθηκαν και κατανάλωσαν μη αλκοολούχα ποτά. 

Η έρευνα έδειξε πως το αλκοόλ δεν έκανε τα άτομα να βρίσκουν κάποιον άνθρωπο περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό, αλλά επιδρούν στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τα άτομα που βρίσκουν περισσότερα ελκυστικά. 

Τα άτομα που είχαν αλκοόλ στον οργανισμό τους είχαν 1,71 περισσότερος πιθανότητες να επιλέξουν να γνωρίσουν κάποιο από τα άτομα που έβρισκαν ελκυστικά σε σχέση με όταν ήταν νηφάλιοι. 

Οι ερευνητές είπαν πως το αλκοόλ δεν αλλάζει την αντίληψη αλλά ενισχύει την «άνεση» του ατόμου στο να αλληλεπιδράσει πιο εύκολα με ένα άλλο άτομο.

Ο καθηγητής Bowdring είπε: «Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ μπορεί να ωφεληθούν αναγνωρίζοντας ότι τα πολύτιμα κοινωνικά κίνητρα και οι προθέσεις τους αλλάζουν όταν πίνουν με τρόπους που μπορεί να είναι ελκυστικοί βραχυπρόθεσμα, αλλά πιθανόν επιβλαβείς μακροπρόθεσμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.