Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλα είναι έτοιμα για την εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy από τη SpaceX. Ο πύραυλος αναμένεται να εκτοξευθεί στις 11:04 μ.μ.(τοπική ώρα) από το Pad 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.  

Θα είναι μια αποστολή ρεκόρ με το διαστημόπλοιο Jupiter 3 να είναι ο μεγαλύτερος δορυφόρος εμπορικών επικοινωνιών που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο Falcon Heavy είναι ο δεύτερος πιο ισχυρός πύραυλος μετά τον Space Launch System της NASA, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο στην αποστολή Artemis 1 στο φεγγάρι.

Η ακτινογραφία του πυραύλου 

Ο πύραυλος αποτελείται από τρία ενωμένα στάδια του Falcon 9 της εταιρείας, με τον κεντρικό ενισχυτή να καλύπτεται από ένα ανώτερο στάδιο. Τα πρώτα στάδια έχουν σχεδιαστεί για να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και η SpaceX θα προσπαθήσει να προσγειώσει δύο από αυτά πίσω στο terra firma περίπου 7,5 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο κεντρικός ενισχυτής δεν θα έχει αρκετό καύσιμο για το ταξίδι της επιστροφής και θα πέσει στον ωκεανό μετά την εκτόξευσή του.

Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε από τη Maxar Technologies και θα εξυπηρετεί πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική, ενώ έχει προγραμματιστεί να ανοίγει σε περίπου 3,5 ώρες μετά την απογείωση.

Ο Jupiter 3 ζυγίζει 10,1 τόνους καθιστώντας τον, ως τον βαρύτερο από οποιοδήποτε φορτίο που έχει εκτοξευθεί ποτέ προς το GEO. Όταν ανοίξει πλήρως, το Jupiter 3 θα έχει άνοιγμα φτερών παρόμοιο με αυτό ενός εμπορικού αεροσκάφους.

Η πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 στέλνοντας σε τροχιά το κόκκινο Tesla Roadster του Έλον Μασκ σε μια πολυαναμενόμενη και ιδιαίτερα φωτογενή δοκιμαστική πτήση.

Πέταξε ξανά τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2019, αλλά στη συνέχεια σταμάτησε για 40 μήνες λόγω καθυστερήσεων στην ανάπτυξη των δορυφόρων που επρόκειτο να μεταφέρει.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA