Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές στη νότια Αγγλία, καθώς βρήκαν εκατοντάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων, που χρονολογούνται από τη μέση Ιουρασική περίοδο, σε ένα λατομείο στο Οξφορντσάιρ.
Συγκεκριμένα, κατά την ανασκαφή στο λατομείο Dewars Farm, στη νότια Αγγλία, βρέθηκαν πέντε εκτεταμένα μονοπάτια ιχνών, ένα από τα οποία είχε μήκος μεγαλύτερο από 150 μέτρα, δήλωσαν ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μπέρμιγχαμ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα από τα ίχνη έγιναν από γιγάντιους, μακρύλαιμους, φυτοφάγους δεινόσαυρους (τα λεγόμενα σαυρόποδα), πιθανότατα του είδους Cetiosaurus, ξαδέλφου του γνωστού Diplodocus, μήκους έως 18 μέτρων, είπαν.
Το πέμπτο ίχνος προέρχεται από τον σαρκοφάγο Μεγαλόσαυρο, ο οποίος είχε χαρακτηριστικά πόδια με τρία δάχτυλα.
Τα ίχνη των σαρκοφάγων και των φυτοφάγων ζώων, ηλικίας περίπου 166 εκατομμυρίων ετών, διασταυρώνονται σε ένα σημείο, εγείροντας ερωτήματα για το αν και πώς οι δύο τύποι δεινοσαύρων αλληλεπιδρούσαν, δήλωσαν οι ερευνητές.
Ο καθηγητής Παλαιοβιολογίας, Richard Butler, δήλωσε: «Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη περιοχή εντοπισμού δεινοσαύρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πραγματικότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες ιχνών δεινοσαύρων στον κόσμο».
- Αραβικά ΜΜΕ: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Ίσως να ανακοινωθεί τις επόμενες 24 ώρες
- Σταύρος Φλώρος: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που τον έχει αναλάβει στο Μαϊάμι - Τα νεότερα για την υγεία του
- Θα μπορούσε η οσμή στην Αττική να οφείλεται σε προπάνιο ή βουτάνιο; Ακόμη ένα σενάριο που μπαίνει στο τραπέζι
- «Αυτό είναι η Ελλάδα, ρε δεν ντρέπεστε λίγο;» Το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου για Akyla και Καπουτζίδη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.