Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα υποκατάστατα του κρέατος με φυτική προέλευση δεν συγκρίνονται ως προς τα θρεπτικά στοιχεία με το κρέας, λέει μελέτη από το Duke University. Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 36 δείγματα τροφίμων, 18 φυτικής προέλευσης και 18 προϊόντα από μοσχάρι από ια φάρμα στο Αϊντάχο. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κρέας περιείχε 22 μεταβολίτες που δεν είχαν τα φυτικά υποκατάστατα.

Σύμφωνα με τη nypost.com, οι μεγαλύτερες διαφορές ήταν στις βιταμίνες, τα αμινοξέα και τα λιπαρά οξέα. Τα υποκατάστατα μοιάζουν με τα προϊόντα κρέατος στην υφή και στην εμφάνιση, ίσως και στη γεύση με το κρέας και βασίζονται στη σόγια, στα φασόλια και άλλα φυτικά συστατικά.

Όπως λένε οι επιστήμονες, τα θρεπτικά στοιχεία του κρέατος είναι σημαντικά για τον εγκέφαλο και το μυϊκό σύστημα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πολλοί από όσους είναι vegan, δεν είναι υγιείς. «Σίγουρα τα υποκατάστατα δεν... υποκαθιστούν το κρέας, ωστόσο δεν μπορεί να πει κανείς αν το το ένα είναι καλύτερο από το άλλο» καταλήγει η μελέτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.