Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι περισσότεροι μετά τα 20, άντε 25, εγκαταλείπουν την (πραγματική) επαφή με το ποδόσφαιρο. Προτιμούν να αράξουν σε έναν καναπέ και να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, παρά να φορέσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και να μπουν, παρέα με τους φίλους τους, ξανά σε κάποιο γηπεδάκι.

Διαβάστε ακόμη: Ποια ποτά έχουν τις λιγότερες θερμίδες;

Την ώρα, λοιπόν, που οι περισσότεροι μετά τα 25 ψάχνουν έναν τρόπο να καταναλώσουν θερμίδες και «λιώνουν» στο γυμναστήριο, ξεχνούν ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να χάσεις κιλά. Ανάλογα με το βάρος του, κάποιο άτομο μπορεί να χάσει αρκετές εκατοντάδες θερμίδες μέσα σε μερικά λεπτά.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Burned Calories, η οποία χρησιμοποιεί το μεταβολικό ισοδύναμο και το πολλαπλασιάζει με τα κιλά κάποιου, ένα άτομο που ζυγίζει για παράδειγμα 65 κιλά, μπορεί να «κάψει» σε 90 λεπτά, μέχρι και 717 θερμίδες. Παράλληλα, ένα άτομο που ζυγίζει 80 κιλά, μπορεί να καταναλώσει 882 θερμίδες παίζοντας για 90 λεπτά ποδόσφαιρο.

https://www.instagram.com/reel/CTRyWIwK5z6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν το συγκρίνουμε με άλλα αθλήματα τώρα, το ποδόσφαιρο καίει περισσότερες θερμίδες από το μπέιζμπολ, το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Αντίθετα, βρίσκεται πίσω από σπορ όπως το χόκεϊ και το ράγκμπι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA