Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφανώς γνωρίζετε ότι οι θερμίδες που περιέχουν τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά είναι αρκετές. Αν θέλετε όμως απλά να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης στη διατροφή σας, δεν είναι υποχρεωτικό να στερηθείτε κάθε αλκοολούχο ποτό. Ορισμένα περιέχουν αισθητά λιγότερη ζάχαρη και αν τα καταναλώνετε με μέτρο, δεν διατρέχετε κίνδυνο να επιβαρύνετε με επιπλέον θερμίδες τη διατροφή σας. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες.

Βότκα με σόδα: 97 θερμίδες

Μια απλή βότκα με σόδα είναι ίσως η πιο υγιεινή επιλογή όταν έχετε διάθεση για κάτι πιο δυνατό. Όταν συνδυάζετε βότκα με σόδα, αποφεύγετε όχι μόνο τις υπερβολικές θερμίδες, αλλά και ένα άσχημο hangover.

Gin & Tonic: 97 θερμίδες

Ένα κλασικό Gin & Tonic μπορεί να έχει έως και 142 θερμίδες. Το tonic παρασκευάζεται με το ίδιο γλυκαντικό που βρίσκεται και στην κόκα κόλα. Αν επιλέξετε την πιο διαιτητική του εκδοχή, με σόδα αντί για tonic και μεγάλη ποσότητα λάιμ, οι θερμίδες που θα πάρετε δεν θα ξεπερνούν τις 100.

Image removed.

Λευκό κρασί: 121 θερμίδες

Το λευκό κρασί αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή όσον αφορά τις θερμίδες. Τα ξηρά λευκά κρασιά, όπως ένα blanc sauvignon ή ένα pinot grigio, έχουν συνήθως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία μεταφράζεται σε λιγότερες θερμίδες. Οι πιο γλυκές ποικιλίες όμως, θα μπορούσαν να περιέχουν περίπου 165 θερμίδες ανά μερίδα.

Κόκκινο κρασί: 125 θερμίδες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μικρές ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρασιού, μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Προτιμήστε ένα ξηρό κρασί όπως το pinot noit και το cabernet sauvignon.

Image removed.

Σαμπάνια: 95 θερμίδες

Οι κανόνες επιλογής μιας σαμπάνιας με χαμηλότερες θερμίδες είναι οι ίδιοι με αυτούς για το κρασί. Μια επιλογή ξηρής σαμπάνιας σημαίνει λιγότερη ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες.

Martini: 120 θερμίδες

Κι όμως, το martini μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν προσέχετε το βάρος σας. Ένα κλασικό martini με βότκα ή τζιν περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Όμως αυτό ισχύει μόνο αν περιλαμβάνει μία δόση αλκοόλ και περίπου 10 ml βερμούτ. Γενικότερα, αν προσέχετε τη διατροφή σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα δυνατό κοκτέιλ που θα το απολαύσετε αργά παρά ένα γλυκό που περιέχει χυμό ή σιρόπι, λένε οι διατροφολόγοι.

Image removed.

Μοχίτο (χωρίς σιρόπι): 143 θερμίδες

Ένα κλασικό μοχίτο περιέχει περίπου 170 θερμίδες. Εάν όμως παραλείψετε το σιρόπι θα γλιτώσετε σίγουρα αρκετές θερμίδες. Δοκιμάστε το με light ρούμι, στέβια, μπόλικη μέντα και φρέσκο χυμό λάιμ.

Με πληροφορίες από health.com

Διαβάστε ακόμα

Γιατί η επιστήμη «κόβει-μαχαίρι» το τελευταίο ποτό της ημέρας

Μήπως πρέπει να επανεξετάσετε το πόσο πίνετε καθημερινά;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA