Μενού
masterchef
Στιγμιότυπο από Masterchef Αυστραλίας
  • Α-
  • Α+

Ο Τζορτζ Καλομπάρης ήταν ο «αυστηρός» του MasterChef Αυστραλίας. Ήταν το 2009, όταν ο αρκετά αμφιλεγόμενος σεφ (έχει κατηγορηθεί για πρακτικές εκφοβισμού και μεροκάματα απελπισίας στα εστιατόρια του) έβαλε σε δύο διαγωνιζόμενους για την παραμονή τους, τον Σαμ και τον Τομ, μια δοκιμασία.

Τους αποκάλυψε ένα ταψί με ένα πασίγνωστο πιάτο, έναν μουσακά. Τους ζήτησε να εντοπίσουν τα 20 υλικά της παρασκευής του.  

Τι βρήκαν: μελιτζάνα, κρεμμύδι, λάδι, αλεύρι, σκόρδο, βούτυρο, γάλα, αλάτι. Κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Τι άλλο βρήκαν: πιπεριά, τομάτα και... θυμάρι(!). Όταν ο Σαμ, ενώ είχε μπροστά του μια προφανή επιλογή (μοσχαρίσιος κιμάς, ο οποίος είχε συνδυαστεί με αρνίσιο), δοκίμασε μια μπουκιά από το πιάτο του και ισχυρίστηκε πως γεύτηκε θυμάρι, τότε ο Καλομπάρης του ανακοίνωσε με το περισπούφαστο ύφος του, τη σκληρή αλήθεια. Είχε αποκλειστεί.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα έμοιαζε ένας μουσακάς για αστέρι Michelin;

Τι δεν είχε ο μουσακάς: Πατάτες και μοσχοκάρυδο! Σύμφωνα με τον Τζορτζ Καλομπάρη, αυτή ήταν μια κυπριακή συνταγή, την οποία έφτιαχνε η μητέρα του όταν ήταν παιδί, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την «τουριστική» εκδοχή του μουσακά που σερβίρεται στα νησιά.

Εμείς θα συμφωνήσουμε με ένα από τα σχόλια στο παρακάτω video, πως αυτό δεν ήταν ακριβώς μουσακάς, αλλά μια πειραματική εκδοχή των λαζανιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA