Μενού
Νάτσος
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αυτή είναι μια ιστορία για την προέλευση των Νάτσος, του σνακ που καταναλώνεται φανατικά σε όλον τον κόσμο. Παρά την δημοφιλία τους όμως, λέγεται ότι η έμπνευση των λατρεμένων νάτσος δεν ήταν τόσο μια πράξη μαγειρικής ιδιοφυΐας όσο ήταν η απεγνωσμένη προσπάθεια ενός ανθρώπου να αποφύγει να πει στους πελάτες ότι η κουζίνα ήταν κλειστή.

Το 1943, ο σεφ Ignacio Nacho Anaya εργαζόταν στο Victory Club στο Piedras Negras, στο Μεξικό, όταν μια ομάδα περιπλανόμενων Αμερικανών στρατιωτικών αναζητούσε κάτι να φάει. Ωστόσο, η κουζίνα ήταν ήδη κλειστή, ενώ ελάχιστα υλικά είχαν απομείνει.

Ο σεφ αντί να τους απομακρύνει, ο Νάτχο αποφάσισε να αναλάβει δράση με ό,τι είχε μπροστά του. Άρπαξε ό,τι είχε απομείνει, τσιπς τορτίγια, τριμμένο τυρί και jalapeños— και τα πέταξε όλα στο φούρνο. Όταν σέρβιρε το πιάτο δεν περίμενε με τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε. Οι Αμερικανοί το αγάπησαν.

Η είδηση ​​διαδόθηκε γρήγορα και ξαφνικά, κόσμος έρχονταν απλώς για να δοκιμάσουν τη σπεσιαλιτέ του Nacho. Τελικά, το πιάτο έγινε τόσο δημοφιλές που πήρε τελικά το όνομά του και έμεινε στην ιστορία.

Ο σεφ δεν κατοχύρωσε ποτέ το δημιούργημά του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έβγαλε ποτέ ένα δεκάρα από αυτό που αργότερα θα γινόταν μια βιομηχανία σνακ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA