Τα «μυστικά» για το ιδανικό ψήσιμο του οβελία αποκάλυψε ενόψει Πάσχα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.
Όπως είπε στην ΕΡΤ, «το αρνάκι γάλακτος δεν χρειάζεται ούτε πολλά καρυκεύματα ούτε ψήσιμο σε πολύ δυνατή φωτιά για να γίνει λουκούμι, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι».
Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι «φέτος σφάχτηκαν 450.000 αρνιά και πέρυσι 700.00. Αυτή η έλλειψη αποτυπώνεται και στις τιμές, αφού η ζήτηση φέτος παραμένει η ίδια, όμως η προσφορά είναι μικρότερη, καθώς δεν υπάρχει εμπόρευμα».
Ο Σάββας Κεσίδης απέδωσε την έλλειψη λόγω της κακοκαιρίας Daniel και νόσων, όπως η ευλογιά και η πανώλη τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.