Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 είχε πολλές ημερομηνίες – σταθμούς στη ζωή του. Κάθε τέτοια ημερομηνία συνήθως συνδυάζεται με κάποιον θρίαμβό του. Υπάρχει μια ημερομηνία, ωστόσο, που «μυρίζει» θάνατο. Είναι η 29η Δεκεμβρίου, μια ημέρα σαν σήμερα, δηλαδή, το 2013. Είναι η ημέρα που ο «Σούμι» πέρασε από το φως στο σκοτάδι και από τότε παραμένει εκεί χωρίς κανείς να ξέρει αν θα καταφέρει να επιστρέψει.

Πώς έγινε το ατύχημα

Εκείνη την ημέρα, λίγο πριν τα 45α γενέθλια του, ο πρώην (με δεδομένο ότι είχε αποσυρθεί οριστικά από τις πίστες της Formula 1) παγκόσμιος πρωταθλητής, μεταβαίνει στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ, στις Γαλλικές Άλπεις, για να κάνει σκι. Νοικιάζει τον απαραίτητο εξοπλισμό και βγαίνει στη χιονισμένη πίστα. Λίγο αργότερα, γίνεται το κακό. Ο Σουμάχερ έχει βγει περίπου τρία μέτρα από την πίστα, πιθανότατα χωρίς να το καταλάβει. Η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του δείχνει πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Χάνει την ισορροπία του όταν «βρίσκει» σε ένα βράχο, και χτυπάει το κεφάλι του σε έναν δεύτερο.

Μέσα σε οκτώ λεπτά οι διασώστες είναι δίπλα του. Αρχικά φαίνεται πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει πως θα βγει νικητής και από αυτή τη μάχη. Μιλάει με τους φίλους του και με τους διασώστες. Δείχνει να έχει απόλυτη επαφή με το περιβάλλον. Στο σημείο που έγινε το ατύχημα φτάνει ένα ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον Σουμάχερ και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Όλοι δείχνουν αισιόδοξοι. Μέσα στο ελικόπτερο, ωστόσο, όλα αλλάζουν δραματικά. Κάθε λεπτό που περνάει η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει με τρόπο ραγδαίο. Στην αρχή δεν μπορεί να σκεφτεί, στη συνέχεια δεν μπορεί να εστιάσει και στο τέλος, πλέον, δεν μπορεί ούτε καν να μιλήσει. Περίπου τρεις ώρες μετά το ατύχημα ο «Σούμι» μπαίνει στο χειρουργείο. Θα ακολουθήσει και δεύτερη επέμβαση. Οι γιατροί τον ρίχνουν σε τεχνητό κώμα προκειμένου να μειωθεί η πίεση που ασκείται στον εγκέφαλό του.

Μετά από κάποιες ημέρες είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως η ζωή του δεν κινδυνεύει, ωστόσο, παραμένει σε κώμα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2014 οπότε και ξεκινάει η διαδικασία σταδιακής αφύπνισής του. Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και συναίσθησης. Τον Ιούνιο βγαίνει και επίσημα από το κώμα. Στο τέλος του καλοκαιριού παίρνει εξιτήριο και μεταφέρεται στη βίλα του στη Γενεύη.

Από εκείνο το σημείο μέχρι και σήμερα... μόνο φήμες! Η οικογένειά του τηρεί σιγή ιχθύος και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη σημερινή κατάσταση του «Σούμι». Τα καλά νέα διαδέχονται τα άσχημα με την ίδια ταχύτητα που εκείνος «έμπαινε» στις στροφές.Μόνο να ελπίζει μπορεί κανείς. Μόνο να ελπίζει πως ο άνθρωπος που κατέκτησε 7 παγκόσμιους τίτλους, που επανέφερε τη Ferrari  στο θρόνο της μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και που έχει στο βιογραφικό του 91 νίκες και 68 pole positions, θα καταφέρει κάποια στιγμή να κερδίσει και αυτό τον αγώνα.

Το κακό προαίσθημα του «Σούμι»

«Μου λείπει κάθε μέρα. Όχι μόνο σε μένα, αλλά και στα παιδιά, την οικογένεια, τον πατέρα του, όλους γύρω του. Σε όλους λείπει ο Μίκαελ. Αλλά αυτός είναι πάντα εκεί, αν και με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με πριν», είπε η σύζυγός του Κορίνα σε συνέντευξή της που προβλήθηκε στο ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην ζωή και τις επιτυχίες του γερμανού πιλότου και προβλήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πλατφόρμα του Netflix.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε τα πάντα για να βελτιώσουμε την κατάστασή του, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι ο ίδιος είναι άνετα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Ως οικογένεια, προσπαθούμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας όπως θα ήθελε ο Μίκαελ. Η ζωή συνεχίζεται. Μας προστάτευε πάντα και τώρα εμείς προστατεύουμε αυτόν», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, η Κορίνα Σουμάχερ παραδέχεται ότι ο Μίκαελ πριν το ατύχημα είχε ένα προαίσθημα. Όπως λέει η ίδια, εκείνη τη μοιραία ημέρα της 29ης Δεκεμβρίου του 2013, είχε δει τον κίνδυνο στο χιονοδρομικό κέντρο και ήθελε να φύγει. «Λίγο πριν γίνει το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, μου είχε πει “το χιόνι δεν είναι κατάλληλο. Μήπως να πηγαίναμε στο Ντουμπάι για ελεύθερη πτώση;”», αποκάλυψε η Κορίνα Σουμάχερ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το γιατί τελικά δεν έφυγαν από τη συγκεκριμένη πίστα. «Πάντα ολοκλήρωνε τους αγώνες του στη Φόρμουλα 1 ασφαλής και γι’ αυτό πίστευα ότι είχε κάποιους φύλακες αγγέλους και τον πρόσεχαν. Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι ο Μίκαελ θα μπορούσε να πάθει κάτι», πρόσθεσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA