Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φημολογία των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με τη λήξη της συνεργασίας Scuderia Ferrari και Ματία Μπινότο επιβεβαιώθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου. Η ιταλική ομάδα της Formula 1 ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η παραίτηση του 53χρονου Ιταλού, ο οποίος θα αποχωρήσει επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου. 

«Παρά τη λύπη που αυτή η απόφαση περιλαμβάνει, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μία εταιρεία που αγαπώ, της οποίας ήμουν μέλος επί 28 χρόνια, νιώθοντας τη γαλήνη που πηγάζει από την πεποίθηση πως έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει. Αφήνω μία ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μία ισχυρή ομάδα, έτοιμη -και είμαι σίγουρος για αυτό- να πετύχει τους υψηλότερους δυνατούς στόχους και στην οποία εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Θεωρώ πως είναι σωστό αυτό το βήμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όσο σκληρή κι αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες στη Gestione Sportiva που ήταν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, που είχε πολλές δυσκολίες αλλά και πολλή ευχαρίστηση», δήλωσε ο Μπινότο, που ήταν επικεφαλής της Scuderia Ferrari από το 2019.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ματία για τη σπουδαία του συνεισφορά αυτά τα 28 χρόνια με τη Ferrari και κυρίως, που την οδήγησε ξανά σε ανταγωνιστικό επίπεδο πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε ισχυρή θέση ενόψει της νέας πρόκλησης, να κατακτήσουμε την απόλυτη κορυφή του motorsport – κυρίως για τους φανταστικούς υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο. Όλοι εδώ στη Scuderia αλλά και την ευρύτερη κοινότητα της Ferrari, ευχόμαστε στον Ματία τα καλύτερα για το μέλλον», ανέφερε ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εύρεσης του διαδόχου του Μπινότο, με την τελική απόφαση να αναμένεται με το νέο έτος. Πιθανότερη επιλογή θεωρείται αυτή του ο Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει γίνει κρούση και στον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA