Μενού
  • Α-
  • Α+

Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο συναντάμε πολλές εκλεκτές και σπάνιες λιχουδιές. Σερβίρονται σε γκουρμέ εστιατόρια, χαρίζονται ως πολύτιμα δώρα ή τρώγονται για καθαρά προσωπική ευχαρίστηση. Είναι δυσεύρετες, γι’ αυτό και η τιμή τους βρίσκεται στα ύψη. Από εξωτικά φρούτα και εξαιρετικά σπάνια μανιτάρια μέχρι φωλιές πουλιών και… δηλητηριώδες σούσι, δείτε μερικά από μερικά από τα πιο σπάνια τρόφιμα και φαγητά του κόσμου που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στη ζωή του.

Πεπόνι Yubari King

Εσείς θα δίνατε 12.000 ευρώ για ένα πεπόνι; Τόσο πουλήθηκε ένα πεπόνι Yubari King το 2018. Αυτά τα πεπόνια καλλιεργούνται αποκλειστικά σε θερμοκήπια ελεγχόμενης θερμοκρασίας στο νησί Hokkaido στην Ιαπωνία και είναι από τα πιο ακριβά και σπάνια φρούτα στον κόσμο. Εμφανισιακά δεν διαφέρουν και πολύ από τα συνηθισμένα πεπόνια, αλλά η σάρκας τους έχει ένα πορτοκαλί χρώμα και μια ιδιαίτερη γλυκάδα.

Τυρί από γάλα γαϊδούρας

Μια γαϊδούρα παράγει περίπου 1 λίτρο γάλα μέσα σε 24 ώρες. Αν το συγκρίνετε με τα 28 περίπου λίτρα την ημέρα που παράγει μια αγελάδα, τότε θα καταλάβετε γιατί το τυρί από γάλα γαϊδούρας θεωρείται μία από τις πιο σπάνιες τροφές. Επίσης, είναι γνωστό πως το γάλα γαϊδούρας έχει παρόμοιες ιδιότητες με το μητρικό γάλα. Όσο για την τιμή του, αυτή είναι περίπου 400 ευρώ το μισό κιλό!

Χαβιάρι Almas

Θα μπορούσε να λείπει το χαβιάρι από μια τέτοια λίστα; Ειδικά το χαβιάρι Almas που θεωρείται το ακριβότερο του κόσμου. Προέρχεται από σπάνιους αλμπίνο beluga οξύρρυγχους της Κασπίας θάλασσας και μοιάζει με μαργαριτάρι. Μάλιστα, το χαβιάρι Almas έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες για την εξωπραγματική τιμή του: 25.000 δολάρια το κιλό!

Φούγκου

Το ιδιαίτερα δηλητηριώδες ιαπωνικό ψάρι φούγκου, αν και θεωρείται εκλεκτό έδεσμα και περίφημο αφροδισιακό, δεν μπορεί να μαγειρευτεί παρά μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, καθώς τα εσωτερικά του όργανα, ειδικά το συκώτι, τα έντερα και οι ωοθήκες, περιέχουν θανατηφόρες τοξίνες. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.

Κοτόπουλο Dong Tao

Το Dong Tao ή «κοτόπουλο-δράκος» είναι είδος κοτόπουλου στο Βιετνάμ που ξεχωρίζει για το νόστιμο, σκούρο κρέας του και για τα τεράστια πόδια του. Ένα αρσενικό ενήλικο κοτόπουλο Dong Tao ζυγίζει μέχρι 6 κιλά και τα πόδια του μπορούν να φτάσουν σε πάχος τον ανθρώπινο καρπό. Οι Βιετναμέζοι τα τρώνε συχνά στον εορτασμό του Βιετναμέζικου Νέου Έτους και τα πιο περιζήτητα είναι εκείνα που ζυγίζουν περίπου 5 κιλά με παχιά, έχουν κόκκινα πόδια και λαμπερά μαύρα φτερά.

Μανιτάρια Matsutake

Τα γιαπωνέζικα μανιτάρια matsutake είναι δυσεύρετα, γι’ αυτό και η τιμή τους βρίσκεται στα ύψη. Στα άγρια δάση, αυτά τα μανιτάρια είναι σπάνια επειδή χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες για να αναπτυχθούν, ενώ αποτελούν και ένα θεσπέσιο μεζέ για τα ζώα του δάσους. Η γεύση τους είναι πικάντικη και μοιάζει με κρέας.

Σούπα από φωλιές χελιδονιών

Αυτό το πιάτο προέρχεται από την Κίνα και για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται οι φωλιές ενός σπηλαιόβιου πτηνού που μοιάζει με το χελιδόνι και λέγεται swiftlet. Η σούπα από φωλιές χελιδονιών λέγεται ότι κάνει καλό στο δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ξυπνάει την… ερωτική επιθυμία. Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι οι φωλιές είναι φτιαγμένες από το σάλιο των πουλιών!

Λευκή τρούφα

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, με την αναζήτησή του να αποτελεί πολλές φορές κυνήγι θησαυρού. Η λευκή τρούφα για να αναπτυχθεί έχει ανάγκη από ειδικές συνθήκες όσον αφορά το έδαφος αλλά και το κλίμα. Λόγω των εξαιρετικών ποιοτικών της χαρακτηριστικών υπάρχει μεγάλη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό και η τιμή πωλήσεώς της είναι πολύ υψηλή.

Με πληροφορίες από Insider.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA