Γεύση
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συνταγή για σπιτικό παγωτό με τρία υλικά

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο σπιτικό παγωτό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους - Η συνταγή

(Πηγή: pixabay.com)
(Πηγή: pixabay.com)

Καλοκαίρι = παγωτό! Και παγωτό = Καλοκαίρι! Η συνταγή για παγωτό που ακολουθεί είναι εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!

Με μόλις τρία υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα τέλειο σπιτικό παγωτό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Και αν μάλιστα προσθέσετε ένα ακόμα υλικό, μπορείτε χρησιμοποιήσετε την αρχική συνταγή ως βάση και από εκεί και πέρα να βάλετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει.

Δείτε ΕΔΩ και άλλες συνταγές

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν θέλει προετοιμασία και μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς μίξερ αρκεί να έχετε... δυνατά χέρια. Επίσης η συνταγή δεν έχει αυγά και δεν απαιτούνται ενδιάμεσα χτυπήματα. Με τη συγκεκριμένη συνταγή η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 1,5 λίτρο.
Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά) ή 1 έτοιμη σαντιγί (σε τενεκεδάκι)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια σκόνη ή ένα κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος είτε με μαρίζ, είτε στο μίξερ για να γίνει σαντιγί (οι χρόνοι διαφέρουν ανάλογα το μίξερ. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μόλις αποκτήσει υφή γιαουρτιού σταματάμε το χτύπημα, γιατί θα κόψει!)
  • Αν χρησιμοποιήσετε την έτοιμη σαντιγί, καλό είναι να βάλετε το τενεκεδάκι στη συντήρηση για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια την χτυπάτε στο μίξερ, επιζητώντας το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε παραπάνω, αναφέρονται λεπτομέρειες και στην συσκευασία.
  • Αναμειγνύετε τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Και... έτοιμο!
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε μπολ που μπαίνει κατάψυξη, καλύπτοντάς το με μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα (έτσι αποτρέπονται οι κρύσταλλοι) και κλείνετε με το καπάκι του.
  • Το αφήνετε για τουλάχιστον 6 ώρες. Τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα!

Παραλλαγές

Μπορούν να γίνουν αρκετές παραλλαγές και να φτιάξουμε πολλές γεύσεις παγωτού, χρησιμοποιώντας την παραπάνω συνταγή ως βάση.

  • Παγωτό μόκα: Προσθέτοντας μία κουταλιά νες καφέ πριν από το τελευταίο χτύπημα.
  • Παγωτό στρατσιατέλα: Προσθέτοντας τριμμένη κουβερτούρα (είτε κανονική, είτε γάλακτος) πριν από το τελευταίο χτύπημα.
  • Παγωτό σοκολάτα: Προσθέτοντας 2 κουταλιές κακάο ή 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα, πριν από το τελευταίο χτύπημα.


Το συγκεκριμένο παγωτό διατηρείται για αρκετές εβδομάδες στην κατάψυξη αν βέβαια μείνει!

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#συνταγή #παγωτό #καλοκαίρι #Συνταγές