Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήρθε η καλύτερη στιγμή της χρονιάς! Για να μυρίσει όμως το σπίτι Χριστούγεννα, πρέπει στον φούρνο να μπουν... μελομακάρονα. Η πιο απλή συνταγή που δεν χρειάζεται ούτε μίξερ ακολουθεί. Είναι μυρωδάτα, είναι μελωμένα και έχετε και τ απόλυτο tip για το τέλειο μέλωμα. Καλή επιτυχία!

Υλικά

Για το πασπάλισμα

50 γρ. καρυδόψιχα

1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο

¼ κ.γλ. τριμμένη κανέλα

300 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μέλι

200 γρ. νερό

2 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό, μόνο τη φλούδα χωρίς το λευκό μέρος

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ζάχαρη

150 γρ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γλ. τριμμένη κανέλα

½ κ.γλ. τριμμένο γαρίφαλο

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, τα ξυλάκια κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα και βράστε 15 λεπτά. Μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για τη ζύμη: 

  • Βάλτε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο σε ένα μπολ και ανακατέψτε δυνατά με έναν γδάρτη
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα στον κάδο και συνεχίστε το ανακάτεμα (αν γίνεται με τα χέρια) και όχι με δύναμη. 
  • Πλάστε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα. Τοποθετήστε τα μελομακάρονα σε ταψιά και ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (160°C).

SOS Όσο είναι ακόμα καυτά, βουτήξτε τα στο κρύο σιρόπι για περίπου 1 λεπτό

Πασπαλίστε τα με το μείγμα από τα τριμμένα καρύδια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA