Μενού
  • Α-
  • Α+

Η συμμετοχή του Δημήτρη Ταϊρίδη στις οντισιόν του MasterChef ήταν αναμφίβολα το highlight της πρεμιέρας του ριάλιτι μαγειρικής στο Star το βράδυ της Δευτέρας (10/1). Ο 47χρονος σεφ εντυπωσίασε τους τρεις κριτές με το πιάτο του, ενώ παράλληλα έκανε τους Αθηναίους να νοσταλγήσουν το μαγαζί ,που διατηρούσε για πάνω από 20 χρόνια. Ο λόγος φυσικά για την Μπόμπενα.

Διαβάστε ακόμη: MasterChef: Εντυπωσίασε ο Δημήτρης - Ο άστεγος του Μαϊάμι, τα... 17 μονόπετρα και η γνωριμία του με τον Κοντιζά

«Γεννήθηκα στην Καισαριανή, μεγάλωσα και ανδρώθηκα επαγγελματικά. Εδώ είναι και το δεύτερο σπίτι μου, η Μπόμπενα. Ένα μαγαζί 21 χρόνων, με μία πάρα πολύ καλή διαδρομή και με πόνο. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», ακούσαμε τον Δημήτρη Ταϊρίδη να λέει στο βίντεο, που ετοίμασε η παραγωγή του MasterChef, ξεναγώντας μας στο θρυλικό αυτό εστιατόριο. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μπόμπενα υπήρξε ο «ναός των θαλασσινών» στην Αθήνα. Στα τραπέζια του μαγαζιού σύχναζαν από επιχειρηματίες, μέχρι αθλητές και πολιτικοί. Από τους πιο γνωστούς θαμώνες της Μπόμπενας ήταν ο Κάρολος Παπούλιας, ο Κώστας Σημίτης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. 

«Ο Διαμαντίδης δεν έτρωγε ποτέ ψάρια και αναγκαζόμασταν να του κάνουμε μια μπριζόλα ή ένα φιλέτο», εξομολογήθηκε στην κάμερα του Star ο Δημήτρης Ταϊρίδης. 

https://www.instagram.com/p/_mQY6olnTB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του μαγαζιού το εμπνεύστηκαν από τον πατέρα του Δημήτρη, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Μπόμπος». Έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία το 1991 κι έτσι για να τιμήσουν τη μνήμη του, αλλά και τη μητέρα του, που στάθηκε βράχος, το ονόμασαν «Μπόμπενα». 

Το πιάτο για το οποίο κατέφθαναν στο μαγαζί πελάτες από κάθε σημείο της Αττικής (και όχι μόνο) ήταν αναμφίβολα η αστακομακαρονάδα. Το εκλεκτό στέκι της ψαροφαγίας που βρισκόταν σταθερά στην οδό Αναξαγόρα 46-48 έγινε γρήγορα διάσημο, όμως, μια σειρά από λάθος αποφάσεις οδήγησαν στο λουκέτο πριν μερικά χρόνια. 

«Η χειρότερη ημέρα της ζωής μου. Το 2016 τα έβαλα κάτω και θεώρησα ότι έπρεπε να αναστείλω τη λειτουργίας της Μπόμπενας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα την ξανανοίξω». Κάπως έτσι ο Δημήτρης Ταϊρίδης δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef. Όπως είπε στους κριτές, αυτό που θέλει είναι να κερδίσει το έπαθλο και να ανοίξει ξανά τις πόρτες του μαγαζιού στο κοινό, κάνοντάς το γνωστό ακόμη και σε όσους δεν το είχαν επισκεφτεί ποτέ.

Πάντως, ο Σωτήρης Κοντιζάς θυμόταν πολύ καλά τη φορά που έφαγε από τα χέρια του υποψήφιου παίκτη του MasterChef, πληρώνοντας 84 ευρώ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA