Μενού
  • Α-
  • Α+

Για όσους θέλουν - βγαίνοντας για φαγητό - να δοκιμάσουν μια διαφορετική εμπειρία, η οποία, ίσως και να θυμίζει και λίγο «επικίνδυνες αποστολές», ακολουθούν τα οκτώ πιο «επικίνδυνα» εστιατόρια του κόσμου.

Huashan Teahouse 

https://www.instagram.com/p/B7SjgUhFn2K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βρίσκεται στο όρος Huashan στο Huayin της Κίνας και παλαιότερα ήταν ταοϊστικός ναός. Όποιος, λοιπόν, δεν έχει  θέμα να ρισκάρει - κυριολεκτικά - τη ζωή του στη διαδρομή για να φτάσει στο Huashan Teahouse, θα μπορέσει να απολαύσει ένα πραγματικά διαφορετικό - από τα συνηθισμένα - τσάι.

Απλά θα πρέπει πρώτα να μπει σε τραμ, να περπατήσει σε στενές σανίδες στην άκρη της πλαγιάς χωρίς - φυσικά - προστατευτική μπάρα και στο τέλος να ανεβεί την πιο απότομη σκάλα που έχει αντικρίσει ποτέ. Εκεί υπάρχει φράχτης, αλλά όχι και τόσο μεγάλος.

Dinner in the Sky

https://www.instagram.com/p/CZtJmr4sqAX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ενδείκνυται για όποιον δεν έχει θέμα με τα ύψη αφού θα μπορεί να απολαύσει το δείπνο του μαζί με την παρέα του σε ύψος 55 μέτρων σε «ιπτάμενο» τραπέζι χωρητικότητας 22 ατόμων, το οποίο κρέμεται από γερανό 200 τόνων.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κάνει κράτηση για την παρέα του για μία ώρα ή αλλιώς για ένα οκτάωρο και να εναλλάσσονται κάθε μία ώρα οι καλεσμένοι του. Απλά επειδή η τουαλέτα βρίσκεται στο έδαφος, όποιος θελήσει, θα πρέπει να το σκεφτεί από πριν για να μη χρειαστεί να «προσγειωθεί» πρόωρα το τραπέζι, το οποίο έχει κατασκευαστεί στο Βέλγιο. 

Ithaa Undersea Restaurant

https://www.instagram.com/p/CdNrRAnJR55/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο 175 τόνων στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Σιγκαπούρη και βρίσκεται στη Νήσο Rangali στις Μαλδίβες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σήραγγα στον πάτο της θάλασσας με πανοραμική θέα στο βυθό.

Επιστρατεύθηκαν 85 τόνοι άμμου για να βυθιστεί, όπως επίσης, χάλυβας και σκυρόδεμα για να στερεωθεί. Υπολογίζεται ότι το εστιατόριο θα χρειαστεί εργασίες συντήρησης σε περίπου είκοσι χρόνια. Για τους λάτρεις της θάλασσας το κόστος ανά άτομο κυμαίνεται από 115 έως 145 ευρώ, ενώ μπορεί να μετατραπεί σε ξενώνα για όποιον θελήσει να διαθέσει περίπου 11.150 ευρώ. 

Unsicht - Bar 

https://www.instagram.com/p/CZUuCl5NhLc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για όσους έχουν κουραστεί από τα πολλά φώτα και ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν αποχή από το smartphone όσο τρώνε, το Unsicht - Bar στο Βερολίνο της Γερμανίας τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους στο σκοτάδι χωρίς κινητά τηλέφωνα (απαγορεύεται η χρήση τους), επιστρατεύοντας όλες τις αισθήσεις τους πλην της όρασης. Για λόγους διευκόλυνσης, το μενού είναι συγκεκριμένο και δεν περιέχει πιάτα, όπως μακαρόνια και μπιζέλια που δεν μπορείς να τα φας εύκολα στο σκοτάδι. Ο πελάτης παραγγέλνει στο ολόφωτο φουαγιέ πριν εισέλθει στον κυρίως χώρο του εστιατορίου, ενώ τα φαγητά σερβίρονται στο πιάτο τοποθετημένα σαν ένα ρολόι, ώστε να ξέρεις τι τρως. 

Όλα τα φαγητά είναι κομμένα από πριν και οι θαμώνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε χορτοφαγικά γεύματα ή με κρέας με τα πρώτα να κοστίζουν περίπου 38,50 ευρώ ανά άτομο και τα δεύτερα γύρω στα 55,50 ευρώ αντίστοιχα. Εάν κάποιος χρειαστεί να πάει στην τουαλέτα, τον συνοδεύει ένας σερβιτόρος στους φωτισμένους χώρους του εστιατορίου. Και για όποιον αναρωτιέται, όχι, δεν επικρατεί χάος στο χώρο του εστιατορίου ούτε φεύγουν οι θαμώνες με λερωμένα ρούχα, ενώ στο εν λόγω εστιατόριο απασχολούνται ως σερβιτόροι αρκετά άτομα με προβλήματα στην όρασή τους. 

Ninja New York

https://www.instagram.com/p/BJ3OmAdBF1C/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ίσως ένα από τα πιο τρομακτικά θεματικά εστιατόρια του κόσμου παρά το γεγονός ότι απέξω φαντάζει σαν ένα ακόμα κλασικό ιαπωνικό εστιατόριο. Ωστόσο, μόλις μπει κανείς μέσα, θα δει δωμάτια που μοιάζουν με κελιά φυλακής, ενώ θα χρειαστεί να περάσει από ένα σκοτεινό και δαιδαλώδες μονοπάτι για να οδηγηθεί στο τραπέζι του.

Οι σερβιτόροι φορούν στολή νίντζα και κρατούν σπαθί σαμουράι, ενώ οι μερίδες είναι τεράστιες με το κάθε άτομο να υπολογίζει ότι θα πληρώσει περίπου 95 ευρώ

Lainio Snow Village Ice Restaurant 

Μία πραγματικά αλλιώτικη εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες του Lainio Snow Village Ice Restaurant της Φινλανδίας όπου όλα είναι κατασκευασμένα από χιόνι ή πάγο και επικρατούν μόνιμα θερμοκρασίες μεταξύ -5 και -2 βαθμών Κελσίου. Με άλλα λόγια όλα - τοίχοι, τραπέζια, καρέκλες - είναι παγωμένα, όπως ακόμα και τα γεύματα, τα οποία σερβίρονται μόνο κρύα.

Dress code δεν υπάρχει, αλλά γεγονός είναι ότι προτείνονται ζεστά ρούχα για ευνόητους λόγους. Να αναφέρουμε ότι το μενού, όπως και το ίδιο το εστιατόριο, αλλάζει κάθε χρόνο, αφού το χιόνι λιώνει την άνοιξη και έτσι, αυτό κτίζεται εξ αρχής κάθε χειμώνα.

Alcatraz ER

https://www.instagram.com/p/CFvBs5XjEgE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εστιατόριο, νοσοκομείο και φυλακή είναι οι τρεις λέξεις που περιγράφουν ακριβώς το Alcatraz ER του Τόκιο, το οποίο έχει κατορθώσει να κρατήσει τις ισορροπίες και να μη γίνει «τρομακτικό». Φτάνοντας οι σερβιτόρες - νοσοκόμες ρωτάνε την ομάδα αίματός σου. Στη συνέχεια σου δίνουν μια «αίσθηση» από χειροπέδες, ενώ σου κάνουν και μια fake ένεση προτού σε οδηγήσουν στο τραπέζι, το οποίο είναι σε κελί φυλακής.

Όσο για το φαγητό, σερβίρεται σε διάφορα «περίεργα» σχήματα, όπως κομμένο πέος, ενώ στα κοκτέιλ μπορεί να βρει κανείς μέχρι και ψεύτικα δόντια μέσα. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οργανώνουν και καραόκε.

Yellow Treehouse Restaurant

https://www.instagram.com/p/CHjK8DOh9kc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το κρατήσαμε για το τέλος δεδομένου ότι πλέον δεν λειτουργεί, αλλά το Yellow Treehouse Restaurant αποτελούσε τον ονειρεμένο προορισμό στη Νέα Ζηλανδία για τους λάτρεις των δεντρόσπιτων. Ήταν αιωρούμενο γύρω από ένα δέντρο στη μέση ενός δάσους, αλλά λειτούργησε μόλις λίγους μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009.

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε βραβεία για το σχέδιό, τελικά, το μέρος όπου βρισκόταν, γύρισε στα χέρια του αρχικού ιδιοκτήτη. Για να πάρουμε μια γεύση, αρκεί να αναφέρουμε ότι ένα ανηφορικός ξύλινος διάδρομος οδηγούσε τους θαμώνες στην τραπεζαρία, φτάνοντας μέχρι και 10 μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ ολόκληρο το εστιατόριο, κυκλικού σχήματος και χωρητικότητας περίπου 20 ατόμων κρεμόταν από ένα γιγάντιο δέντρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA