Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι αρκετοί παρόλα αυτά οι συμπατριώτες μας που τολμούν να την επισκεφτούν και να ψάξουν λίγο περισσότερο για να βρουν ποιοτικές και οικονομικές λύσεις στο φαγητό και στη διασκέδαση. Αφού βέβαια λύσουν πρώτα το γρίφο Μύκονος διαμονή που βασανίζει όλους τους επίδοξους ταξιδιώτες. Εκείνους που δε θέλουν να πληρώσουν μια περιουσία για μερικές μέρες σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Παρόλα αυτά το στολίδι των Κυκλάδων έχει ακόμα ορισμένες προσιτές γωνιές στο φαγητό. Ο ευκολότερος τρόπος να τις ανακαλύψετε είναι να μιλήσετε με ντόπιους ή με ανθρώπους που την επισκέπτονται κάθε χρόνο και ξέρουν τα μέσα και τα έξω του νησιού. Πάμε να δούμε παρακάτω μερικές από τις προτάσεις αυτές, που τις δοκιμάσαμε και οι ίδιοι χωρίς να το μετανιώσουμε.

Βόλτα στην Άνω Μεριά

Όπως είναι φυσικό, σε πολλές περιπτώσεις πρέπει κανείς να απομακρυνθεί από τα τουριστικά αξιοθέατα και τις δημοφιλείς παραλίες για να φάει καλά και φτηνά. Και ενώ στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων οι επισκέπτες δε διστάζουν να εξερευνήσουν πιο μακρινές γωνιές για να βρουν κρυμμένα ταβερνάκια και πιο οικονομικές λύσεις, στο κέντρο του νησιού της Μυκόνου, στην Άνω Μερά, βρήκαμε μαζεμένα 4 καταστήματα εστίασης που αξίζουν την προσοχή μας. Σε απόσταση περπατήματος από την πλατεία θα βρείτε τα «Οδός Αράξαμε», «Ότι Απέμεινε» και «Το Μαντρί». Όλα τους σερβίρουν αξιόλογο φαγητό σε τιμές που, ενώ είναι τσιμπημένες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, για τα δεδομένα της Μυκόνου μοιάζουν σαν όνειρο. Η κουζίνα τους είναι φυσικά Ελληνική, με κάποιες συνταγές να προσφέρονται με μικρά twist. Παρατηρήσαμε πως σε όλες τα υλικά ήταν εξαιρετικής ποιότητας, ενώ ακόμα και σε ώρες αιχμής δε χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να φάμε. Αν και πλέον είναι καλύτερα να κλείνετε παντού τραπέζι για να αποφύγετε τις απογοητεύσεις.

Λίγο παρακάτω όμως ξεχωρίσαμε τις «Ρίζες», τη Μυκονιάτικη φάρμα με το ομώνυμο εστιατόριο, που δικαίως αποσπά πολύ καλές κριτικές όπου κι αν διαβάσαμε. Το φαγητό είναι σχεδόν μαμαδίστικο, ενώ οι ιδιοκτήτες ισχυρίζονται πως τα λαχανικά και οι πρώτες ύλες προέρχονται από το χώρο τους. Αν κρίνουμε από τις γεύσεις τους τότε μάλλον λένε την αλήθεια!

Με θέα τη θάλασσα

Ακόμα όμως και γι’ αυτούς που θέλουν να φάνε με θέα τη θάλασσα, το νησί έχει να προσφέρει μερικές αξιόλογες λύσεις. Η ταβέρνα του Λημνιού στον Άγιο Στέφανο και ο Νικόλας στην Αγία Άννα της Παράγκας δεν είναι φυσικά άγνωστες στο ευρύ κοινό. Παρόλη την τρομερή επιτυχία τους στο πέρασμα του χρόνου έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ποιότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα χωρίς οι τιμές να εκτοξευτούν. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις δύο θα δείτε αρκετό κόσμο να περιμένει για να κάτσει, ακόμα και σε ώρα που δεν είναι αιχμής.

Κλείνοντας να δώσουμε και μια λύση που δεν αφορά την Ελληνική κουζίνα. Το εξαιρετικό L’Aragosta στον Καλαφάτη μπορεί να σας προσφέρει μια καλή εναλλακτική αν σας έλειψε η πάστα και η πίτσα. Με ένα μενού που περιλαμβάνει και αρκετές επιλογές από φρέσκα ζυμαρικά σε πολύ λογικές – για τα δεδομένα της Μυκόνου – τιμές, το L’aragosta αξίζει μια επίσκεψη μετά την παραλία ή και για τη βραδινή σας έξοδο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA