Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τη μεσημβρινή ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, υπάρχουν νέες καταγγελίες για δεκάδες διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους.

Το Αγία Όλγα, ιδιαίτερα, απειλείται με κατάρρευση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκο. «Γέμισε τις κλινικές με 60 περιστατικά κορονοϊού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 περιστατικά Covid σε ράντζα. Τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ».

Αντίστοιχα, το Ελπίς, «δίνει μία ακόμη κλινική και σύνολο 106 κλίνες για κορονοϊό. Το μόνο που έμεινε (για non-Covid περιστατικά) είναι η καρδιολογική μονάδα 6 κλινών και η καρδιολογική κλινική 18 κλινών. Μέχρι να τις μετατρέψουν και αυτές», λέει ο κ. Γιαννάκος, καταγγέλλοντας πως το νοσοκομείο μετατράπηκε σε Covid νοσηλευτήριο, παρότι δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Και άλλοι θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ

Συνεχίζονται στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ: «Πέθανε και άλλος διασωληνωμένος ασθενής τέταρτη ημέρα εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό.

Επίσης, πέθανε 82χρονη γυναίκα με κορονοϊό στη Παμμακάριστο, διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ. Ένας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος 9 ημέρες εκτός ΜΕΘ, στο ίδιο νοσοκομείο». Πρόκειται για «έγκλημα το ότι λόγω μεγάλης ηλικίας τους «τρώνε» τα κριτήρια επιλογής για ΜΕΘ», σημειώνει.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Νίκαιας συνεχίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας πως «δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊού και παραμένουν τα περιστατικά επί ημέρες σε κοινούς θαλάμους» όπου και «χάνουν τη ζωή τους. Τώρα είναι έντεκα».

Οι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους είναι «δεκάδες», υποστηρίζει εξάλλου ο κ. Γιαννάκος, δίνοντας την ακόλουθη εικόνα:

«Ένας στο ΚΑΤ, πέντε ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, τέσσερις στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, τέσσερεις στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, τέσσερις στο ΕΛΠΙΣ, ένας στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ, έντεκα στο ΝΙΚΑΙΑΣ, τρεις στο ΤΖΑΝΕΙΟ, ένας στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, πέντε στο ΛΑΙΚΟ, τρεις στο ΘΡΙΑΣΙΟ εννιά στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ένας στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ κ.α.».

Αναφορικά με την τρέχουσα πληρότητα των Covid ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, ο κ. Γιαννάκος παραθέτει τα εξής στοιχεία:

«ΚΑΤ. 51 ΣΤΑ 51.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΣΤΑ 9

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 25 ΣΤΑ 25

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ΣΤΑ 16

ΕΡΥΘΡΟΣ. 19 ΣΤΑ 20

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 58 ΣΤΑ 58

ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΣΤΑ 84

ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΣΤΑ 16

ΤΖΑΝΕΙΟ 9 ΣΤΑ 9

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 45».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA