Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα σε ό,τι έχει να κάνει με την άρση περιορισμών του lockdown και ειδικά για τα σχολεία, το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις.

Η ημερομηνία που έχουν «σημαδέψει» όλοι είναι η 5η Απριλίου καθώς αν τα δεδομένα της επόμενης εβδομάδας είναι θετικά, τότε δεν αποκλείεται εκείνη την εβδομάδα να αρχίσει η άρση των περιορισμών.

Το κλειδί σε όλες τις κινήσεις είναι τα self test καθώς θα θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τα σενάρια για την άρση των περιορισμών τον Απρίλιο είναι επί της ουσίας τρία.

Αναφορικά με τα σχολεία η προτεραιότητα είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 

Το σχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προβλέπει άνοιγμα στις 5 Απριλίου σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Απαραίτητοι ωστόσο θα είναι το αρνητικό self test κάθε Δευτέρα τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Για το λιανεμπόριο στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο επαναλειτουργίας, είτε στις 5 είτε στις 12 Απριλίου, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κι εκεί το βασικό κριτήριο είναι το εκτεταμένο testing ενώ σε αυτή τη φάση φαίνεται πως προκρίνονται τα μέτρα του click inside και του click in shop.

Τέλος για τις μετακινήσεις, εξετάζεται -ίσως και από την επόμενη εβδομάδα- η κατάργηση της χιλιομετρικής απόστασης των δύο χιλιομέτρων, για τον κωδικό «2», αλλά και της χρήσης αυτοκινήτου για τον κωδικό «6».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA