Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια σοκαριστική συνέντευξη για τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη παραχώρησε το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα, γεννημένη στην Κόρινθο και με σπουδές στη μουσική βιομηχανία.

Η Μοντάνα πριν από λίγες εβδομάδες αποκάλυψε πως την πήρε τηλέφωνο η 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη και της ζήτησε να πάει στο γραφείο της για να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις «συνθήκες προσέγγισης» του ηθοποιού και σκηνοθέτη, τονίζοντας πως δεν είχαν σεξουαλική σχέση, καθώς δεν το επιθυμούσε η ίδια.

«Ο Λιγνάδης τότε μου απήγαγε την ψυχή. Κι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ τί μου συνέβαινε, ούτε να το δηλώσω πουθενά. Αργότερα έμαθα κι ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά: βρήκα κι άλλους που μου εκμυστηρεύθηκαν ανάλογες ιστορίες. Σήμερα θεωρώ αυτό τον άνθρωπο συλλέκτη ψυχών. Κι ένα άτομο με εντελώς διαφορετικές αξίες από τις δικές μου. Εγώ έκανα λάθος και παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί», αναφέρει στην συνέντευξη της.

Μιλώντας για τον σκηνοθέτη, περιγράφει: «Η ηλικία του, οι γνώσεις του, το κοινωνικό του στάτους δημιουργούσαν εκ των πραγμάτων μια συνθήκη που λειτουργούσε ως εργαλείο χειραγώγησης ανήλικων παιδιών. Δεν νοείται όμως συγκατάθεση σε σεξουαλικές πράξεις όταν έχει δημιουργηθεί συνθήκη χειραγώγησης. Ακόμα και άτομα άνω των 15 ετών, όταν εμπλακούν σε ένα τέτοιο «πλέγμα», είναι αδύνατο να συναινέσουν με ελευθερία βούλησης».

«Με εξουσίαζε»

Η ίδια μάλιστα ανέφερε πως ο Λιγνάδης την έκανε να νιώθει ότι την εξουσίαζε: «Πρακτικά με έκανε να πιστεύω πως ό,τι είμαι είναι κάτι φρικτό, δύσμορφο, αφύσικο, κάτι που εγώ πρέπει να κρύβω, αλλά εκείνος μπορεί να λεηλατεί. Αυτό μου έδειξε με τη συμπεριφορά του, με το βάρος που με φόρτωνε και με την ικανοποίηση που αντλούσε απ΄αυτό. Με εξουσίαζε».

Η ίδια αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε μια παράσταση που είχε πάει να παρακολουθήσει ως θεατής, ωστόσο «σήμερα είμαι σε θέση να καταλάβω ότι αυτός ο άνθρωπος με έμπλεξε σ’ ένα δίχτυ δήθεν προστασίας και με κρατούσε όμηρο για χρόνια, μέχρι πρόσφατα», τονίζει.

Όπως επισημαίνει η ίδια ο Λιγνάδης βασιζόταν στον φόβο και στο νεαρό της ηλικίας της προκειμένου να «φτιάξει αυτό το δίχτυ». «Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκα για πρώτη φορά στο σπίτι του κι εκεί εκείνος επιχείρησε για πρώτη φορά να κινηθεί προς το μέρος μου με σαφή πρόθεση να κάνουμε σεξ. Εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και δεν έκανα. Δεν τον βρίσκω ελκυστικό και δεν τον έβρισκα ποτέ. Νιώθω ότι εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη ηλικία της εφηβείας μου, χρησιμοποιώντας τις φοβίες που είχα, δικαιολογημένα τότε, για τη σεξουαλικότητά μου, μια και ως διεμφυλική μαθήτρια στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας του 1990 είχα εκπαιδευτεί καλά να καταπιέζω οποιαδήποτε έκφραση της σεξουαλικότητάς μου και της αλήθειας μου.»

«Μισούσε τον εαυτό του»

«Ο Λιγνάδης μισούσε τον εαυτό του. Είχε εσωτερικευμένο μίσος για τον εαυτό του. Και ό,τι βγήκε τώρα στην επιφάνεια προέρχεται από αυτή την έλλειψη αποδοχής του εαυτού του. Είναι φρικτό. Μέχρις ενός σημείου το είχα ζήσει κι εγώ, αλλά ευτυχώς κατάφερα και ξέφυγα απ’ αυτό», πρόσθεσε η Μοντάνα.

Τέλος, επισημαίνει πως δεν θα του έδινε ούτε μια ώρα για να συζητήσει μαζί της γιατί δεν το αξίζει:

«Θα του έδινα ένα λεπτό για να του πω «Είναι ΟΚ να ’σαι γκέι, η εφηβοφιλία είναι το πρόβλημα», ελπίζοντας πως θα έχει κάποια τύψη ακόμα και τώρα στη φυλακή, έστω και καθυστερημένα. Ίσως έτσι επιτέλους απελευθερωθεί από τον ρόλο του θύματος με τον οποίο ο ίδιος, μόνος του, δηλητηρίασε τον εαυτό του», κατέληξε η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA