Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Γυμνό της Εύβοιας και στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και τις επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας.

Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, o θάνατος των εργαζομένων ήταν ακαριαίος αφού τους χτύπησαν πάνω από 20.000 volt. 

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωσή του, έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στη μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε, αυτό με τη σειρά του έπεσε στους τρεις εργαζόμενους στην κολόνα. Τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο. Δεν έχουμε ακόμα την εικόνα, γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», είπε ο κ. Αδαμίδης.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 14:15 την Πέμπτη στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, κατά τη διάρκεια εργασιών για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών δικτύου. 

Οι τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Οι άτυχοι άνδρες ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο του Άκτωρα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσε βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσει άτομο από την κολόνα, ενώ μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Φωτογραφία αρχείου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.