Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο, το Ελληνικό Λιμενικό, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ακόμη έξι περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.

«Και στις έξι περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά», ενώ «καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών».

https://www.youtube.com/watch?v=VOfHJQkluyg

Περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό», ενώ  «άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς». 

«Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό το διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».

Μηταράκης: Να σταματήσει η Τουρκία την αδικαιολόγητη πρόκληση

Σε σχετική δήλωση του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αυτήν την αδικαιολόγητη πρόκληση, να επιστρέψει αυτούς τους μετανάστες με ασφάλεια στην Τουρκία και να συμμορφωθεί με την Κοινή Δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας του 2016 για τη μετανάστευση.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, είναι «πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτοί οι μετανάστες αναχώρησαν από τις τουρκικές ακτές και δεδομένου ότι υποβοηθήθηκαν από την Τουρκία, δεν διέτρεχαν κίνδυνο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA