Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου και πλέον λόγω και των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ, έχει πάρει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση του χωριού.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1378588405546819590?ref_src=twsrc^tfw

Ο δήμαρχος Άνδρου,  Δημήτρης Λοτσάρης  με μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA