Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βασίλης Πρασσάς σύμβουλος εργασιακών θεμάτων αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν από τους εργαζόμενούς τους να κάνουν self-test ή rapid-test.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν self-test. Ακόμα ανέφερε ότι εάν ο εργοδότης θελήσει να κάνει παραπάνω από ένα self-test την εβδομάδα ο εργαζόμενος του(1 είναι δωρεάν), τότε θα πρέπει να αναλάβει και το κόστος. Το μόνο που δεν μπορεί να επιβάλει ο εργοδότης είναι να γίνεται το τεστ στον χώρο εργασίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα εξήγησε ότι τα τεστ στον χώρο εργασίας θα πρέπει να γίνονται μόνο υπό προϋποθέσεις εξηγώντας ότι μόνο ένας γιατρός εργασίας μπορεί να κάνει τα τεστ.

Τέλος, ο κ Πρασσάς πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα κενό σχετικά με το εάν ο εργαζόμενος το κάνει σπίτι του, διότι τότε ο εργοδότης δεν μπορεί να απαιτήσει το δείγμα. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει μια υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο ότι τεστ βγήκε αρνητικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA