Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Αν δεν κοιμηθείς μαζί μου θα απολυθείς»: Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητικό σύλλογο Λάρισας

H γυναίκα εργαζόταν ως γραμματέας στον αθλητικό σύλλογο Λάρισας και κατέθεσε μήνυση εναντίον μέλους της διοίκησης

Μήνυση σε μέλος της διοίκησης του αθλητικού συλλόγου Λάρισας, κατέθεσε γυναίκα που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια καταγγέλλει πως την απείλησε πως αν δεν κοιμηθεί μαζί του θα την απέλυε. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η γυναίκα που εργαζόταν ως γραμματέας στον αθλητικό σύλλογο κατέθεσε μήνυση στρεφόμενη εναντίον μέλους της διοίκησης, ενώ με τη σειρά του εκείνος απάντησε με αναφορά για ψευδή καταμήνυση-συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι το μέλος της διοίκησης την παρενοχλούσε μήνες πριν απολυθεί. Κατηγορεί τον εν λόγω άνδρα, μεταξύ άλλων, πως διαρκώς τη ρωτούσε με πολύ ενοχλητικό τρόπο για τιs σεξουαλικές της προτιμήσεις, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο την «πλησίαζε» πάνω από την καρέκλα της, την ώρα που εργαζόταν στον χώρο του γραφείου του συλλόγου.

Για αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως υποστηρίζει, προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία για να μη χάσει τη δουλειά της, διότι είχε με­γάλη ανάγκη τα χρήματα. Όταν αντιδρούσε, παρατηρούσε μια επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά του για θέματα που αφορούσαν την ποιότητα της εργασίας της, που υπο­στηρίζει ότι δεν είχαν βάση. 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το μέλος της διοίκησης υπενθύμιζε στη γυναίκα διαρκώς τη θέση του και τις πρότεινε διάφορες «εξυπηρετήσεις». Μάλιστα το αποκορύφωμα όπως χαρακτηρίστηκε από την ίδια,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν πως της έλεγε ότι «κρατούσε στα χέρια του τη θέση εργασίας της και ότι αν δεν κοιμόταν μαζί του να περίμενε την απόλυσή της από μέρα σε μέρα». 

Η γυναίκα απευθύνθηκε στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας, ενημέρω­σε τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ζήτησε την απομάκρυνση του εν λόγω προσώπου από τη διοίκηση του Συλλόγου. Κατέφυγε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και εν τέλει, όπως υποστηρίζει, απολύθηκε. 

Η γυναίκα έκανε μήνυση στο μέλος της διοίκησης μετά την απόλυσή της και τον κατηγορεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή, καθώς όταν έμαθε για τις καταγγελίες της είπε «θα δεις τι θα πάθεις».

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Σεξουαλική παρενόχληση