«Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός εξήγησε «τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα» επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια».
Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι «η επιτροπή έχει συζητήσει (το άνοιγμα των σχολείων) εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν self test».
Αβέβαιος για το άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε νωρίτερα ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Θα μπορούσε να γίνει το άνοιγμα αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ακόμα σημείωσε ότι υπάρχουν δύο απόψεις με την πρώτη να αναφέρει άνοιγμα μόνο της Γ' Λυκείου λόγω Πανελληνίων και τη δεύτερη να υποστηρίζει άνοιγμα δημοτικών που οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.
- Τα δύο σοβαρά νοσήματα που προκαλεί ο χανταϊός - Πώς μεταδόθηκε στο κρουαζιερόπλοιο
- Το ελληνόπουλο που συνεργάζεται με την NASA στα 15 του - Ποιος είναι ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
- Αφροδίτη Χατζημηνά: Η ατάκα που ξάφνιασε τον Λιάγκα - «Έχω μια κόρη 4,5 ετών»
- Πέθανε η ηθοποιός Κλερ Μοριέ σε ηλικία 97 ετών - Ο εμβληματικός ρόλος της στην «Αμελί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.