Σύμφωνα με την Αυγή, η μηνυτήρια αναφορά θα γίνει με βάση επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, στην οποία φαίνεται να παραδέχεται πλαστογράφηση της ταυτότητας μέλους.
Ο παρουσιαστής, μάλιστα, αποδίδει το αδίκημα σε αστοχία της γραμματέως του.
Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε συνεδρίασή του. Μαζί με αυτή, για το ίδιο θέμα, παράλληλα, αποφάσισε τα εξής:
1. Θα αποστείλει επισήμως επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ.
Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.
2. Θα προωθήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, στην οποία μαρτυρά η ίδια ότι βρισκόταν σε συνεργασία και έκανε εξυπηρετήσεις στην Αστυνομία, παρά τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.
3. Η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω και να αποδώσουν ευθύνες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αναφορικά με τις καταγγελίες:
- δημοσιογράφων της τηλεόρασης ότι «κλέβει» τα ρεπορτάζ τους στην ΕΡΤ, στο OPEN και σε άλλα κανάλια και τα προβάλλει από την εκπομπή του στο «Ε»
- άλλες καταγγελίες σχετικά με εξαπάτηση μέσω κουπονιών που μοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και διαφημίζονται από την τηλεόραση.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εδώ.
- Al Arabiya: Τα 10 βασικά σημεία στο προσχέδιο συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν - Κατάπαυση πυρός και ελεύθερη ναυσιπλοΐα
- Η πρώτη αντίδραση Γιωτόπουλου μετά την αποφυλάκιση: «Αναμένω ακόμα απάντηση στο καίριο ερώτημα»
- Ελεονώρα Μελέτη: «Για πολλούς πολιτικούς είμαι η πρωινατζού»
- Ιωάννα Τούνη: Δέχτηκε παρατήρηση στο Φεστιβάλ Καννών για το φόρεμά της - «Δεν μπορεί να περάσει ο κόσμος»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.