Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΣΗΕΑ: Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη - Οι 4 αποφάσεις που έλαβε

Mηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα θα στείλει η ΕΣΗΕΑ, καθώς ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστογραφημένη ταυτότητα μέλους της Ένωσης

Σύμφωνα με την Αυγή, η μηνυτήρια αναφορά θα γίνει με βάση επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, στην οποία φαίνεται να παραδέχεται πλαστογράφηση της ταυτότητας μέλους.

Ο παρουσιαστής, μάλιστα, αποδίδει το αδίκημα σε αστοχία της γραμματέως του.

Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε συνεδρίασή του. Μαζί με αυτή, για το ίδιο θέμα, παράλληλα, αποφάσισε τα εξής:

1. Θα αποστείλει επισήμως επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ.

Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.

2. Θα προωθήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, στην οποία μαρτυρά η ίδια ότι βρισκόταν σε συνεργασία και έκανε εξυπηρετήσεις στην Αστυνομία, παρά τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.

3. Η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω και να αποδώσουν ευθύνες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αναφορικά με τις καταγγελίες:

  • δημοσιογράφων της τηλεόρασης ότι «κλέβει» τα ρεπορτάζ τους στην ΕΡΤ, στο OPEN και σε άλλα κανάλια και τα προβάλλει από την εκπομπή του στο «Ε»
  • άλλες καταγγελίες σχετικά με εξαπάτηση μέσω κουπονιών που μοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και διαφημίζονται από την τηλεόραση.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εδώ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ΕΣΗΕΑ