Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιώργος Πατούλης μίλησε για τις δυσχέρειες κατά την παιδική του ηλικία, όπου ζούσε εσώκλειστος σε σχολή μαζί με τον αδερφό του, για τις κακές του επιδόσεις στο σχολείο που άλλαξαν μετά το Γυμνάσιο και για τους λόγους που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να γίνει γιατρός

Είπε ότι η μητέρα του - την οποία μάλιστα έχασε πρόσφατα-  είχε εμπορικό κατάστημα και τον προόριζε για να τη διαδεχτεί, ωστόσο εκείνος της ανακοίνωσε ότι θα γίνει γιατρός.

Όπως λέει ο Περιφερειάρχης, η αντιδρασή της ήταν να τον ρωτήσει «γιατί;».

Μάλιστα ανέφερε, ότι στη συνέχεια, όταν άνοιξε το ιατρείο του στα Πετράλωνα, αφού έφυγε από το ΕΣΥ, η μητέρα του, ήταν γραμματέας του.

«Όλοι με ήξεραν ως ο γιος της Πόπης, που έγινε γιατρός» είπε.

Ξεδιπλώνοντας την πορεία της ζωής του, ανέφερε ότι επέλεξε την ιατρική ως «πιο ανθρωποκεντρική επιστήμη, που σχετίζεται με τη ζωή και το θάνατο».

«Είχα αφίσα του Τσε Γκεβάρα στο δωμάτιό μου»

«Όταν ήμουν παιδί, είχα δύο αφίσες στο δωμάτιό μου, που τις έβλεπα και έπαιρνα θάρρος και υπομονή, όταν διάβαζα: του Αλεξάντερ Φλέμινγκ, που έγραφε ' η αλήθεια βρίσκεται τώρα στη σιωπή του μικροσκοπίου', τώρα την τοποθέτησα στο γραφείο μου στον Ιατρικό Σύλλογο, και του έτερου επαναστάτη γιατρού Τσε Γκεβάρα».

«Έτσι, γεννήθηκε η επιθυμία να κάνω κάτι για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την επιστήμη και τη γνώση να δώσω ζωή σε περισσότερους ανθρώπους».

«Μπήκα στην πολιτική από ένα τυχαίο γεγονός»

Ο κ.Πατούλης ανέφερε ότι ένα περιστατικό σε μια εφημερία ήταν αυτό που τον οδήγησε να ασχοληθει με το συνδικαλισμό και ακολούθως με την πολιτική.

«Σε μια εφημερία, ήρθα αντιμέτωπος με ένα δύσκολο περιστατικό. Στην αρχή ο διευθυντής είπε να κάνω εγώ τη εγχείρηση και μετά ο επιμελητής μου ειπε να αποτραβηχτώ γιατί ήταν 'πελατειακό'». Έτσι το χαρακτήρισε» είπε.

«Εμείς οι ειδικευόμενοι γιατροί ήμασταν 'έρμαιοι στις διαθέσεις του εκάστοτε επιμελητή. Αποφασίσαμε το 1994, μαζί με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, να δημιουργήσουμε την Ένωση ΣΕΙΑΠ (Σύλλογος Ειδικεύομενων Ιατρών Αθηνών και Πειραιώς)» σημείωσε. 

Συμπλήρωσε δε ότι σταδιακά, με την παράταξη Νέοι Γιατροί, μπήκαν στον Ιατρικό Σύλλογο.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν 2,5 ετών και ο πατέρας του, ο οπιός κέρδισε την επιμέλεια των παιδιών, έβαλε εκείνον και τον μεγαλύτερο αδερφό του εσώκλειστους σε μια σχολή, στην οποία μπορούσε η μητέρα τους να έρχεται μόνο μια φορά το μήνα.

«Ενα μεσημέρι», είπε ο κ. Πατούλης « ο πατέρας μου, μας είπε, θα πάμε στη μάνα σας».

Πρόσθεσε δε, ότι ενώ ήταν χαρούμενος που γύρισε, πέρασαν μεγάλες δυσκολίες.

«Ζούσαμε σε μια γκαρσονιέρα» είπε.

Εξομολογήθηκε δε ότι ήταν κακός μαθητής στο Δημοτικό και «φοβερά ανορθόγραφος κι εγώ και ο αδερφός μου. Έμεινα μετεξεταστέος στις εισαγωγικές για το Γυμνάσιο»

«Συνειδητοποίησα ότι στο Δημοτικό οι επιδόσεις μου μπορεί να σχετίζονταν και με τις αντιλήψεςις της εποχής (α, τα παιδιά της χωρισμένης). Στο Γυμνάσιο, γνώρισα την αποδοχή και άρχισα να απογειώνομαι στα θετικά μαθήματα» είπε επίσης. 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA