Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκτίμηση πως τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν τις 200.000, προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως ίσως τα κρούσματα είναι τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται κάθε μέρα. Επεσήμανε δε, πως αν γίνονταν κάθε μέρα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, τα κρούσματα κορονοϊού θα ήταν σε ημερήσια βάση στα 8.000 με 9.000. 

Ο κ. Τζανάκης τόνισε πως μείωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευομένων αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου.

Όπως σημείωσε η κάμψη των διασωληνωμένων και των θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση δύο με τριών εβδομάδων, μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20 Απριλίου. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια», ανέφερε. 

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως δεν τηρούνται τα μέτρα του lockdown και «είναι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία». 

Πάσχα 

Ο καθηγητής προειδοποίησε πως ο κάθε ναός το Πάσχα «μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων». 

Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA